Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zloději vydrancovali lékárnu v nákupním centru, zboží za stovky tisíc odváželi nákupním vozíkem

Cílem nájezdu zlodějů se stala lékárna v obchodním centru v Plzni na Slovanech. Lupič se v brzkých ranních hodinách dostal do zázemí lékárny, kde ukradl trezor s finanční hotovostí. Dále si odnesl také několik balení léků. Po chvíli se na místo činu vrátil znovu, tentokrát s taškami, které naplnil medikamenty a naložil je na nákupní vozík. Lup si poté rozdělil na nedaleké pumpě se třemi komplici. Celkem tato skupina napáchala škody za více než půl milionu. Díky kamerovým záznamům se je podařilo rychle dopadnout a obvinit.

Jedna žena a tři muži skončili v rukou policistů za vloupačku do lékárny v Galerii Slovany. Na místo se ze skupiny zlodějů vydal pouze jeden, ostatní na něj čekali. „Muž vnikl do prostor lékárny, kde odcizil trezor s finanční hotovostí 160 tisíc korun a benefitovými poukázkami v hodnotě 130 tisíc korun. Dále odcizil několik balení léků různých druhů a značek. Odcizené věci poté odnesl do bytu, kde na něho čekali jeho tři komplicové,“ popisuje policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Kumpáni šestačtyřicetiletému muži připravili tašky, se kterými se vrátil do lékárny, aby pokračoval v krádeži léků, kosmetiky a další hotovosti. Nakradené medikamenty chtěli pachatelé zřejmě použít k výrobě drog.

„Tašky s odcizeným zbožím poté naložil do nákupního vozíku a odtlačil ho za pomoci spolupachatelů, kteří na něho čekali u nákupního centra, na nedalekou čerpací stanici, kde si ukradené věci, včetně peněz, rozdělili. Pachatelé způsobili poškozené společnosti škodu přes půl milionu korun,“ dodala mluvčí.

Díky kamerovým záznamům a bleskovému zásahu kriminalistů se podařilo čtveřici osob během krátké doby vypátrat a zadržet. „Policejní komisařka již zahájila trestní stíhání čtyř osob. Dvaatřicetiletou ženu a pětatřicetiletého muže obvinila ze spáchání přečinu legalizace výnosů z trestné činnosti. Čtyřiačtyřicetiletého muže obvinila z přečinu krádeže a jeho o dva roky staršího komplice ze spáchání přečinu krádeže, přechovávání omamné a psychotropní látky a jedu a z přečinu výroby a držení předmětu k nedovolené výrobě omamné a psychotropní látky a jedu,“ dodala Raindlová. Nejstarší z obviněných mužů skončil ve vazbě.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR + Jan Luxík

Štítky vloupání do lékárny, krádež v lékárně, krádež léků, lup odváželi v košíku, Galerie Slovany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zloději vydrancovali lékárnu v nákupním centru, zboží za stovky tisíc odváželi nákupním vozíkem  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.