Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Řidič měl v těle tři promile alkoholu, když způsobil těžkou nehodu. Sám utrpěl vážné zranění

, aktualizováno 7. června 2023, 12:52

Tři promile alkoholu v těle měl řidič vozu značky Škoda Octavia a nelze se proto divit, že v Sušici způsobil vážnou dopravní nehodu. V Hrádecké ulice se střetl s vozem značky Audi. Viník nehody nakonec skončil se zraněním v nemocnici. Složky IZS včetně vrtulníku letecké záchranné služby zase v úterý dopoledne zasahovaly na Plzeňsku, kde se převrátila do příkopu sanitka a její řidič utrpěl těžké zranění.

„Jedenatřicetiletý motorista jel s vozidlem Škoda Octavia po místní komunikaci směrem k obchodnímu domu. V ulici Hrádecká nerespektoval dopravní značení a nedal přednost v jízdě vozidlu značky Audi jedoucímu po hlavní pozemní komunikaci,“ popsala nehodu mluvčí policie Iva Vršecká.

Po střetu obou vozidel vyjelo Audi mimo komunikaci, přijelo travnatý pás a narazilo do oplocení domu. „Vyprostili jsme tři osoby a předali je do péče záchranářů,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Jak se později ukázalo, devatenáctiletý řidič Audi a jeho sedmnáctiletá spolujezdkyně nakonec ze střetu vyvázli bez zranění. Takové štěstí ale neměl druhý motorista. Toho záchranáři se zraněním transportovali do nemocnice k ošetření.

„Provedená dechová zkouška řidiče vozidla Audi byla negativní, řidiči druhého vozidla bylo naměřeno 3,01 a 2,94 promile alkoholu v dechu. Byl nařízen odběr krve a policisté se dopravní nehodou dále zabývají,“ doplnila mluvčí policie. Místo nehody se podařilo zprůjezdnit po dvou hodinách.

Sanitka se převrátila do příkopu

K další vážné nehodě vyjížděli záchranáři k obci Neurazy na Plzeňsku, kde  v úterý dopoledne v lesním úseku silnice havarovala transportní sanitka. Vozidlo, ve kterém cestoval jen řidič bez pacientů se převrátilo do příkopu. Hasiči stabilizovali vozidlo stabilizačními tyčemi, vyřízli čelní sklo a řidiče vyprostili. „Vážně zraněného šestačtyřicetiletého řidiče sanitky transportoval vrtulník letecké záchranné služby s polytraumatem na urgentní příjem do plzeňské fakultní nemocnice. Řidič byl při vědomí,“ informoval Vítězslav Sladký ze záchranky.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky opilý řidič, tři promile, nedal přednost, opilý řidič způsobil nehodu, alkohol za volantem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič měl v těle tři promile alkoholu, když způsobil těžkou nehodu. Sám utrpěl vážné zranění  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.