Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Drogoví dealeři se po zadržení nestačili ani vzpamatovat, nekompromisní soudce je hned poslal do vazby

Tři měsíce sledovali kriminalisté činnost trojice obchodníků s drogami, aby je pak zadrželi a následně i obvinili. Dva muži a jedna žena z Tachovska si pervitin opatřovali nejen pro vlastní potřebu, ale drogu dále prodávali svým klientům.

„Jedná se o dva muže ve věku 35 a 32 let. Dvojici doplňuje ještě třiatřicetiletá žena, která je partnerkou mladšího pachatele. Všichni si opatřovali drogu a dále ji prodávali nebo sami užívali. Starší muž ji poskytl sedmnácti, žena se svým druhem pak nejméně deseti osobám,“ informovala mluvčí policie Iva Vršecká.

Pětačtyřicetiletý už na blíže nezjištěném místě nakupoval pervitin několikrát týdně a látku měl u sebe i v době zadržení. Při následné domovní prohlídce vydal zadržený digitální váhu, kterou používal k vážení drog. „Policejní komisař mu sdělil obvinění z nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy. Dále také z přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Při vyšetřování vyšlo najevo, že opakovaně řídil motorové vozidlo, ačkoliv měl uložen planý zákaz řízení všech motorových vozidel. Vzhledem k jeho trestní minulosti podal státní zástupce návrh na vzetí obviněného do vazby, který soud akceptoval,“ uvedla policejní mluvčí.

Zadržená žena pak distribuovala pervitin se svým partnerem. I oni si opatřovali drogu za účelem dalšího prodeje i pro vlastní potřebu. Společně je také zadrželi policisté. Při domovní prohlídce žena rovněž vydala funkční digitální váhu, kterou používala k vážení pervitinu. Muž vydal jedno balení bílé látky, kterou původně zakoupil jako pervitin. Poté však zjistil, že se jedná o sůl.

Oba zadržené policejní komisař obvinil z nedovolené výroby omamných látek. Jelikož žena byla již za stejný skutek v minulosti odsouzena a v současné době se nachází ve zkušební době, vyhověl soud návrhu státního zástupce a rozhodl o jejím umístění do vazby.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky obchodníci s drogami, prodávali pervitin, obchodníci s pervitinem, umístění do vazby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Drogoví dealeři se po zadržení nestačili ani vzpamatovat, nekompromisní soudce je hned poslal do vazby  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.