Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Agresor se pokusil znásilnit ženu a zbil ji do bezvědomí, nakonec jí ukradl kabelku se 78 tisíci korunami

V hledáčku kriminalistů skončili tři agresoři, kteří si dovolovali na slabšího. V prvním případě opilý muž surově napadl v centru Plzně ženu a pokusil se jí zneužít. Posléze ji opakovaně udeřil do hlavy až upadla do bezvědomí. Toho následně využil a ukradl ji kabelku s několika tisíci eur. V ten samý den řešili policisté také napadení dítěte, jemuž útočníci vyhrožovali boxerem a taktéž ho okradli.

K prvnímu případu došlo kolem jedné hodiny ráno v plzeňské čtvrti Bory. Devětadvacetiletý muž tam doprovázel o 15 let starší ženu. Čím víc ale pil, tím byl agresivnější. Ženě začal nadávat a pokusil se ji znásilnit.

„Několikrát ji přitom udeřil pěstí do obličeje. Vlivem napadení ztratila žena na chvíli vědomí. Pachatel toho využil a z kabelky jí odcizil finanční hotovost v cizí měně. V přepočtu se jednalo o zhruba 78 tisíc korun. Z místa následně utekl. K vážnějšímu zranění poškozené naštěstí nedošlo,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

S borexem napadli nezletilého

O pár hodin později obdrželi policisté další oznámení o napadení. Tentokrát se jednalo o mladistvého chlapce, kterého oslovili na ulici dva muži ve věku čtyřiadvacet a sedmadvacet let. Nejprve ho požádali o cigaretu, čemuž mladík vyhověl. Trojice se spolu chvilku bavila, muži ale začali své požadavky pomalu stupňovat.

„Muži po chlapci následně požadovali další cigarety, zakoupení piva a nějaké finanční prostředky. Poškozený jim poskytl pár drobných mincí se slovy, že víc peněz u sebe nemá. Oba muži se ovšem s pár drobnými nespokojili a začali se chovat agresivně. Jeden z nich začal poškozenému vyhrožovat s takzvaným boxerem v ruce. Poškozenému poté z ruky vytrhli peněženku s několika stokorunami a z místa utekli,“ pokračuje mluvčí.

Díky mravenčí práci policistů a zjištěným důkazům se podařilo všechny pachatele vypátrat a do několika málo hodin u zadržet. „Podezřelí muži byli následně kriminalisty obviněni ze spáchání trestného činu loupeže, kdy devětadvacetiletý muž byl navíc obviněn ze spáchání trestného činu znásilnění spáchaného ve stádiu pokusu. Dva ze tří obviněných mužů skončili ve vazbě,“ uzavřela mluvčí.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky napadení, surové napadení, napadl ženu, pokus o znásilnění, krádež kabelky, napadení nezletilého, napadení dítěte

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Agresor se pokusil znásilnit ženu a zbil ji do bezvědomí, nakonec jí ukradl kabelku se 78 tisíci korunami  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.