Počasí dnes9 °C, zítra6 °C
Čtvrtek 18. dubna 2024  |  Svátek má Valérie
Bez reklam

VIDEO: Po zběsilé honičce s policií havaroval řidič v kolejišti a dal se na útěk, zastavil ho až varovný výstřel

Muž s několika zákazy řízení ujížděl policistům na severním Plzeňsku. Během své šílené jízdy předjížděl ostatní řidiče v nepřehledných zatáčkách a vytlačoval je ze silnice. Jeho úprk nezakončila ani nehoda, kdy vletěl s autem do kolejiště. Naopak se dokázal ze zdemolovaného vozu vysoukat a dal se na útěk po kolejích směrem na Plzeň. Vzdal se až poté, co uslyšel varovný výstřel. Policisté u něj našli dva sáčky s drogami.

Podezřelé jízdy pětadvacetiletého muže za volantem vozu značky Audi si všimli policisté v Kozolupech. Ihned se rozhodli vůz zastavit a zkontrolovat. Po rozsvícení výstražného znamení však řidič sešlápl plyn a začal hlídce ujíždět. „Bezohlednou jízdou ohrožoval ostatní účastníky silničního provozu, ve vysoké rychlosti předjížděl v nepřehledných zatáčkách a vytlačoval ostatní řidiče. Policejní hlídka, která řidiče pronásledovala z Kozolup přes Křimice až do Vejprnic, se spojila s operačním důstojníkem a ten vyslal na místo další hlídky,“ popisuje policejní mluvčí Eva Červenková.

Policistům velmi pomohl i pohotový řidič, který právě vyjížděl z vedlejší silnice. Svou dodávkou zatarasil ujíždějícímu vozu cestu a donutil pronásledovaného odbočit směrem k nádraží. Tam jízda podezřelého muže skončila poté, co vjel do kolejiště. Vzdát se ale jen tak nehodlal a utíkal směrem na Plzeň.

„Policisté ho začali okamžitě pronásledovat, a jelikož muž nereagoval na jejich opakované výzvy k zastavení, použil jeden z policistů varovný výstřel. Až na ten muž zareagoval a vzdal se.  Při zadržení pětadvacetiletého muže policisté při lustraci v dostupné evidenci zjistili důvod jeho ujíždění, kterým bylo několik platných zákazů řízení spočívajících v zákazu řízení všech motorových vozidel. Za volant mohl usednout až v roce 2029,“ uvedla mluvčí.

Řidič na místě odmítl dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu, test na drogy i lékařské vyšetření. Navíc měl při sobě dva sáčky s krystalickou látkou. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu maření výkonu úřední rozhodnutí a vykázání," doplnila Červenková.

Ztráta řidičáku a jízda pod vlivem alkoholu či drog jsou nejčastějšími příčinami, proč se řidiči pokoušejí policistům ujet. Mnohdy se jedná také o pachatele, kteří se snaží ujet z místa činu.

„Policisté z Plzně venkova, jež případ prověřují, se s obdobným jednáním řidiče setkali například koncem loňského roku. V nočních hodinách muž sice na pokyn policistů k zastavení vozidla reagoval, zastavil, ale jakmile byl vyzván k prokázání totožnosti, sešlápl plyn a začal ujíždět.  Při pronásledování s vozidlem zajel na polní cestu, kde si myslel, že se schová. V tomto případě se osvědčil parťák psovoda jménem Gorbi, pro kterého to byla otázka chvilky, aby muže, který se snažil skrývat v lesním porostu, nalezl. Zadržený řidič měl platný zákaz řízení, byl v celostátním pátrání, jel v odcizeném vozidle a v kufru měl kradenou naftu,“ uzavřela Eva Červenková.

Čtete také:

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky honička s policií, policejní honička, pronásledování, drogy za volantem, zákaz řízení, varovný výstřel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Po zběsilé honičce s policií havaroval řidič v kolejišti a dal se na útěk, zastavil ho až varovný výstřel  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.