Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Motorkář u benzinky popíjel alkohol. Při zběsilé honičce s městskou policií pak ve vysoké rychlosti havaroval

Na motorkáře, který si klidu popíjel právě zakoupený alkohol, upozornila hodinu po půlnoci obsluha čerpací stanice v Přemyslově ulici hlídku plzeňské městské policie. O několik minut později už motorkář zběsile ujížděl plzeňskými ulicemi před vozidlem městské policie. Následně ve vysoké rychlosti havaroval.

Na základě upozornění pracovníků čerpací stanice se na místo dostavila hlídka městské policie. „Strážníci zahlédli osobu, jak odhazuje plechovku do odpadkového koše, nasedá na motocykl a ujíždí ulicí Kotkova. Vydali se tedy za řidičem, s tím, že jej zastaví. Jenže muž na motorce náhle natolik zrychlil, že se hlídce ztratil z dohledu,“ popsala začátek noční akce mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Na křižovatce ulic Skvrňanská x Vejprnická x Domažlická a Tylova hlídka strážníků spatřila následek zběsilé jízdy. „Motorkář ležel na tramvajovém pásu poblíž zdemolovaného motocyklu. Hlídka k muži přiběhla a zjistila, že je zraněný. Strážníci poskytovali první pomoc zraněnému, zabezpečili místo dopravní nehody a přivolali PČR, záchranáře a hasiče. Devětadvacetiletý muž se následně snažili z místa dopravní nehody utéct. V útěku mu ale velmi rychle zabránili strážníci,“ uvedla mluvčí Pužmanová.

Následná zkouška na přítomnost alkoholu v dechu zajištěného motorkáře ukázala pozitivní výsledek. Přístroj vykázal hodnotu 1,35 promile. Policie ČR si celou záležitost převzala k prošetření.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky ujížděl před strážníky, motorkář pil alkohol, motorkář ujížděl hlídce, nehoda motorkáře, zraněný motorkář

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkář u benzinky popíjel alkohol. Při zběsilé honičce s městskou policií pak ve vysoké rychlosti havaroval  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.