Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Dva rotvajleři pokousali malou holčičku. S vážným zraněním ji transportoval do nemocnice vrtulník

, aktualizováno 18. května 2023, 7:41

Desetiletou dívku napadli dva rotvajleři, kteří utekli z areálu firmy na okraji Holýšova. Holčička utrpěla velmi vážná zranění a do nemocnice si musel transportovat vrtulník. Agresivní psy se již podařilo odchytit. Jejich majiteli teď hrozí trestní stíhání za těžké ublížení na zdraví z nedbalosti.

Z areálu jedné firmy na okraji města utekli dva psi plemene rotvajler, kteří následně napadli nezletilou dívku. Ta utrpěla vážná poranění a musela být letecky transportována do nemocnice," uvedla policejní mluvčí Michaela Raindlová. Podle posledních informací je dítě mimo ohrožení života.

K incidentu došlo v úterý večer v Holýšově nedaleko ubytovny pro ukrajinské uprchlíky, kde dívka se svou matkou půl roku bydlí. Při napadení dívce pomohl muž, který jel náhodou kolem a agresivní zvířata i s pomocí svého auta odehnal. Podle lékařů jí tím zachránil život. 

Bezprostředně po napadení začali policisté po psech pátrat. Město mezitím varovalo své obyvatele, aby byli všichni opatrní. „V prostoru bývalých holýšovských kasáren utekli v úterý v podvečer dva rotvajleři - fena a pes. Mohou být velmi nebezpeční,“ apelovala radnice. Krátce před středeční desátou hodinou dopolední se je podařilo najít nedaleko Holýšova a úspěšně odchytit. „Policisté ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti a prověřují veškeré okolnosti,“ dodala Raindlová.

Psi zatím zůstanou u majitele ve výběhu

Celá událost velmi rezonovala na sociálních sítích, kde lidé vyzývali, aby byli majiteli psi odebráni. Někteří dokonce požadovali, aby je veterinář utratil, jelikož se nemělo jednat o první útok. Vedení radnice doufá, že se podobná situace už nikdy nebude opakovat. Jak toho docílit ale nebude jednoduché, neboť město má v tomto ohledu svázané ruce.

„Občané musí být v bezpečí. Jako město máme bohužel omezené možnosti v tom, co udělat. Po nahlášení události, jsme ihned kontaktovali Obvodní oddělení Policie ČR v Holýšově. Poté celou záležitost převzala Policie ČR - oddělení obecné kriminality. Zároveň jsme oslovili i Krajskou veterinární správu Plzeň a Městský úřad Stod – vedoucí odboru životního prostředí. Co se týká psů - Krajskou hygienickou stanicí Plzeň jim byla nařízena karanténa. Zůstanou tak uzamčeni ve výběhu u jejich majitele. O následném postupu rozhodnou příslušné orgány,“ dodala radnice.

Foto Pixabay.com

Štítky napadení psem, psi pokousali dítě, agresivní psi, odchyt psů, Holýšov, pokousaná holčička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karel Poláček

Chov těchto tzv. bojových plemen by měl být úředně zakázán. A jejich držitelé, pokud dojde k takovému případu jako nyní v Holýšově, by měli být potrestáni dlouholetým vězením. Na jedné straně jsou lidé spravedlivě rozhořčeni tím, že pachatelé žhářského útoku byli po odpykání části trestu propuštěni, ale dívka potrhaná psy v Holýšově si ponese těžké následky útoku psů také celý život jako Natálka z Vítkova. Také tam nezodpovědný majitel psů zaslouží tvrdý trest.

Čtvrtek, 18. května 2023, 07:25Odpovědět

Dva rotvajleři pokousali malou holčičku. S vážným zraněním ji transportoval do nemocnice vrtulník  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.