Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Služební pes celníků našel v úkrytech na tržnici stovky kartonů zdařilých padělků cigaret

Stovky kartonů zdařilých padělků cigaret objevili v minulých dnech plzeňští celníci během razií na tržnici Svatý Kříž u Rozvadova na Tachovsku. Šlo o závěrečnou fázi akce pod krycím názvem KROJC. Ta byla zaměřena na nelegální obchodování s neznačenými cigaretami.

„Při prohlídkách, ve stánku a ve skladech našli celníci a služební pes 300 000 kusů neznačených cigaret. Únik na spotřební dani byl vyčíslen na více než milion korun. Z uvedeného trestného činu jsou podezřelé dvě osoby vietnamské národnosti,“ informovala Marcela Kašparová, mluvčí Celního úřadu pro Plzeňský kraj. Prověřováním celníci zjistili, že nelegálním prodejem se zabývaly osoby minimálně od srpna loňského roku. Cigarety značek Marlboro a L&M volně prodávaly kolemjdoucím. Během kontrolní akce zajistili plzeňští celníci více než 60 tisíc kusů cigaret.

Dne 1. ledna 2023 nabyla platnosti nová výše spotřební daně u cigaret a skončil prodej cigaret s tabákovými nálepkami označenými písmenem „G“. Cigarety takto označené bylo možné prodávat pouze do 31. března 2023. Po uplynutí tohoto data jsou zmíněné tabákové výrobky považovány za značené nesprávným způsobem a prodejci je nemohou s tímto označením dále prodávat.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní úřad pro Plzeňský kraj

Štítky padělané cigarety, tržnice Svatý Kříž, razie celníků, zadrželi padělky cigaret

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Služební pes celníků našel v úkrytech na tržnici stovky kartonů zdařilých padělků cigaret  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.