Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Cizinec pronásledovaný německými policisty zběsile ujížděl autem do českého vnitrozemí, chtěl se prý zabít

Zběsilou rychlostí se řítil vůz značky Škoda z německého vnitrozemí pronásledovaný německými policejními vozy směrem k české hranici. Ujíždějící vozidlo mířilo k hraničnímu přechodu Železná na Domažlicku. V té době už o policejní honičce dostali informace také čeští policisté, kteří se do akce okamžitě zapojili.

Operační důstojník české policie přijal v 18:32 hodin informaci o přeshraničním pronásledování vozidla značky Škoda německými policisty. „Ti vozidlo stavěli na jejich území, avšak řidič na znamení dané k zastavení nereagoval a začal ujíždět ve směru do České republiky přes Železnou. Do pronásledování vozidla se zapojily aktivně i naše hlídky,“ popsala incident mluvčí policie Dagmar Brožová.

Honička tak dál pokračovala dalších téíměř 30 kilometrů divokým tempem od hraničního přechodu v Železné do českého vnitrozemí. „Za deset minut po oznámení byl osmatřicetiletý řidič ujíždějícího vozidla poběžovickými policisty za použití donucovacích prostředků zajištěn v obci Štítary a umístěn do policejní cely. Zajištěno bylo i vozidlo cizince. Na případu budou dále spolupracovat domažličtí kriminalisté s německými policisty,“ konstatovala policejní mluvčí. Podle webu krimi-plzeň měl při zadržení měl cizinec tvrdit, že se chtěl zabít a skončil tak v péči zdravotníků. 

Podle slov Dagmar Brožové se tak potvrdila výborná spolupráce mezi krajskými policisty a jejich německými kolegy, kdy dochází k okamžitému předávání informací o pronásledování prchajícího pachatele za hranice druhého státu, koordinaci postupu a k okamžité reakci policejních hlídek na druhé straně hranice.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky policejní honička, ujíždějící automobil, přeshraniční pronásledování, německá policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cizinec pronásledovaný německými policisty zběsile ujížděl autem do českého vnitrozemí, chtěl se prý zabít  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.