Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Blesk zapálil střechu domu, hasiči likvidovali i požár hájenky a zemědělského skladiště s balíky sena

Hned tři velké požáry likvidovali v posledních hodinách hasiči v Plzeňském kraji. Na Rokycansku ve čtvrtek večer zapálil blesk rodinný dům. Ještě předtím zasahovali hasiči rovněž na Rokycansku u požáru hájovny. Aktuálně stále ještě bojují hasiči na Tachovsku s požárem haly, kde mají zemědělci uskladněné balíky slámy.

Už ve čtvrtek odpoledne hořela hájenka v Rakové na Rokycansku. „Zasaženo bylo celé podkroví. Museli jsme rozebírat střešní konstrukci. Oheň zničil i dřevěnou přízemní část. Příjezd k objektu komplikoval silně podmáčený terén. Proto měli hasiči natažené útočné vedení od cisteren stojících na silnici k Rakové v délce asi 100 metrů. Škoda byla předběžně odhadnuta na 1,5 milionu korun. Příčina požáru se teď vyšetřuje,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. Mluvčí záchranné služby Mária Svobodová doplnila, že při požáru se zranil dvaapadesátiletý muž. „Utrpěl lehčí ožehnutí v oblasti obličeje a krku, byl ošetřen na místě a následně ho záchranáři transportovali do Rokycanské nemocnice.“

Večer vyjížděli hasiči k požáru rodinného dvojdomku do Terešova na Rokycansku. „Příčinou požáru byl úder blesku. Oheň zasáhl zejména střechu a krov. Sousední polovinu domu se hasičům podařilo uchránit a to zejména díky požárně dělící zdi mezi oběma částmi stavby. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun,“ řekl mluvčí hasičů Poncar. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Od šesté hodiny ranní zasahují dnes hasiči ve Stráži na Tachovsku u požáru v zemědělské společnosti. „Hoří dřevěná hala pokrytá eternitovými deskami s asi 50 balíky slámy. K hašení jsme nasadili pět proudů "C". Na místě je osm jednotek hasičů. Hasiči teď pomocí nakladačů slámu vyváží ven z haly, kde ji prolévají vodou. Příčina požáru, ani předpokládaná výše škody zatím není známa. Další podrobnosti zjišťujeme.

Ohodnoť článek

Foto HZSPK

Štítky požár domu, blesk zapálil střechu, požár hájenky, požár skladu sena, blesk zapálil dům, utrpěl popáleniny

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Blesk zapálil střechu domu, hasiči likvidovali i požár hájenky a zemědělského skladiště s balíky sena  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.