Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Poctivý muž našel v bankomatu balík peněz, které si někdo při výběru neodebral. Nález odnesl na policii

I když se nezdá, poctiví nálezci přeci jen stále existují. Na služebnu plzeňské městské policie totiž dorazil mladý muž, který před strážníky položil slušný balík peněz v hotovosti. Bankovky si totiž krátce předtím neodebral z bankomatu jejich majitel, který si je vybral z účtu. A nebyl to jediný podobný případ, kdy poctivec v Plzni našel a odevzdal nemalou sumu peněz. Jednou to bylo i 100 tisíc korun.  

Obvykle řeší policie případy, kdy pachatelé neoprávněně vyberou prostřednictvím bankomatů peníze z cizích účtů. Strážníky městské policie na služebně Plzeň střed přesvědčil poctivý devětadvacetiletý muž, že to jde i jinak. „Na služebnu se krátce po půl deváté večer dostavil muž a odevzdal strážníkům bezmála dvacet tisíc korun, které si neznámý majitel pravděpodobně zapomněl odebrat při výběru z peněžního bankomatu,“ informovala mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Strážníci nález řádně zadokumentovali a ověřili u Policie ČR, zda není nahlášena jeho ztráta. Oprávněný vlastník bude mít možnost vyzvednout si ztracené peníze na ÚMO Plzeň 3, v oddělení ztrát a nálezů, kam už je městská policie předala. „Poctivému nálezci patří od městské policie upřímné poděkování za to, že se zachoval, tak jak mu zákon praví,“ dodala mluvčí Pužmanová.

Na zastávce MHD se povalovala peněženka s téměř 100 tisíci, poctivá žena ji odevzdala na policii

Pořádně naditou peněženku nalezla na trolejbusové zastávce žena z Plzně. Kromě osobních dokladů ukrývala portmonka bezmála sto tisíc korun. Plzeňanka neváhala a vše odevzdala na policejní stanici.

Loni jiný pětasedmdesátiletý poctivý nálezce v Plzni odevzdal peněženku, kterou našel na trávníku u zastávky městské hromadné dopravy. Mimo jiné obsahovala finanční částku ve výši bezmála 28 500 korun. Stejně tak loni v červenci vrátil pořádně naditou peněženku mladík, který ji našel ve Fakultní nemocnici v Plzni na Lochotíně. „Uvnitř bylo 1800 eur a osobní doklady. Městskému policistovi se prostřednictvím Policie ČR podařilo zjistit telefonní kontakt na cizince, kterému nález patřil, a ještě téhož dne si šťastný cizinec svou ztracenou peněženku přišel převzít na služebnu strážníků,“ popsala případ Jana Pužmanová.

Podobná událost se stala také začátkem loňského června. Na trolejbusové zastávce v ulici Edvarda Beneše se povalovala peněženka, která obsahala kromě dokladů také bezmála 100 tisíc korun. I tentokrát měl majitel peněženky ohromné štěstí, neboť ji nalezla poctivá žena a okamžitě vše odevzdala na policejní stanici.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky Městská policie, nálezce, peníze v bankomatu, vybral peníze, zapomněl peníze v bankomatu, bankomat, poctivý nálezce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Novák Vladislav

Do Google zadejte "Oldřich Kaiser & Jiří Lábus - Poctivý nálezce"

Čtvrtek, 23. března 2023, 11:21Odpovědět

Poctivý muž našel v bankomatu balík peněz, které si někdo při výběru neodebral. Nález odnesl na policii  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.