Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Surovec kotětem mrštil o zeď a pak mu zakroutil krkem, protože ho kouslo do nosu. Je obviněn z týrání zvířat

Velmi surovým způsobem usmrtil kotě třicetiletý muž z Klatov. Mrštil s ním o zeď, zakroutil mu krkem, navíc ho ještě kolikrát kopl. Kotě podle posudku umíralo v krutých bolestech. A důvod? Kotě na muže zasyčelo a kouslo ho do nosu. Otřesným případem týrání zvířete se teď zabývá policie.

Krutý případ se stal v kuchyni jednoho bytu v Klatovech. „Muž tam v odpoledních hodinách mrštil o zeď tříměsíčním kotětem kočky evropské. Když kotě dopadlo na zem, dvakrát do něj kopl. Pak je zvedl ze země a zakroutil mu krkem. Podle vypracovaného znaleckého posudku došlo k nitrolebnímu krvácení, přerušení krční páteře a míchy a za nepřiměřené bolesti kotě uhynulo,“ popsala událost mluvčí policie Dagmar Brožová.

Surovec byl obviněn ze spáchání zločinu týrání zvířat. Svým jednáním úmyslně porušil zákaz týrání zvířat uvedený v zákoně na ochranu zvířat proti týrání a zákaz usmrcování zvířat ubitím, ubodáním nebo jiné metody, která zvířeti způsobí nepřiměřenou bolest nebo utrpení. Obviněnému hrozí trest odnětí svobody na dva roky až šest let.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky týrání zvířat, usmrtil kočku, mrštil kočkou o zeď, zakroutil kočce krkem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Surovec kotětem mrštil o zeď a pak mu zakroutil krkem, protože ho kouslo do nosu. Je obviněn z týrání zvířat  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.