Počasí dnes23 °C, zítra14 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Velitelem městské policie v Plzni bude expolicista Petr Nováček. Zamezit musí odchodům nespokojených strážníků

Novým velitelem Městské policie Plzeň bude jmenován devětapadesátiletý Petr Nováček. Uspěl ve výběrovém řízení, které se konalo koncem loňského roku. Jeho jmenování schválilo už schválilo městské zastupitelstvo. Do funkce nastoupí Nováček po složení zkoušky odborné způsobilosti a získání osvědčení. Dočasným velením je pověřen Tomáš Petřík.

Do výběrového řízení se přihlásilo šest uchazečů. „Pro Petra Nováčka hovořily zkušenosti, které jsou neoddiskutovatelné. U Policie ČR působil přes třicet let a dnes zastává vedoucí pozici na krajském ředitelství policie,“ přiblížil výběr nového vedení Jiří Winkelhöfer (PRO Plzeň), radní pro oblast bezpečnosti a prevence kriminality. V minulosti velel Nováček pořádkové jednotce a mimo jiné měl na starosti vnější službu v rámci působnosti plzeňského městského ředitelství policie. Dnes je náměstkem ředitele krajského ředitelství Policie České republiky pro ekonomiku.

„Předpokládám, že se funkce velitele strážníků ujme od dubna. Před tím musí splnit zákonné podmínky, mj. povinné školení a zkoušku na Ministerstvu vnitra ČR,“ doplnil Jiří Winkelhöfer. Povinnou strážnickou zkoušku musí Nováček složit na ministerstvu vnitra, což by mělo být v březnu. Dočasně městské policii velí Tomáš Petřík. Zastupitelstvo jej vedením pověřilo loni v listopadu. Funkci zastupuje na dobu určitou, a to od 1. ledna 2023 do doby, než se nově jmenovaný velitel Petr Nováček ujme své funkce.

Se svými návrhy na zlepšení fungování městské policie její velitel u nového vedení Plzně neuspěl a končí

Na funkci velitele městské policie v Plzni rezignuje její velitel Petr Vlk a ve své pozici končí k poslednímu prosinci letošního roku. Nové vedení města nebylo spokojeno s jeho způsobem vedení městské policie a s úspěchem se nesetkaly ani jeho...

Jedním z cílů nového velitele je personální stabilizace městské policie. Sbor má podstav, což se může projevovat na počtu hlídek v terénu, řekl zastupitelům Nováček. Za předchozího velitele Vlka řada strážníků odešla, už nyní se začínají objevovat náznaky stabilizace situace. Vedení města nebylo spokojeno s Vlkovou koncepcí řízení městské policie. Vytýkalo mu hlavně jím prosazované jednočlenné hlídky, které kritizovali i mnozí strážníci. Hned po Vlkově rezignaci město nařídilo jednočlenné hlídky zrušit a do ulic vysílat jen dvoučlenné hlídky.

Nováček u policie v minulosti velel pořádkové jednotce a kromě jiného měl na starosti vnější službu na městském ředitelství. Od policie se sám rozhodl odejít loni. „Do důchodu se mi ještě nechtělo, měl jsem spoustu jiných nabídek, ale když se začal hledat velitel městské policie, řekl jsem si, proč ta léta a ty své zkušenosti nenabídnout občanům z pozice velitele městské policie," řekl Petr Nováček. Kromě personální stabilizace chce posílit spolupráci se státní policií a integrovaným záchranným systémem, zvyšovat profesionalitu a vzdělávání strážníků, zlepšit jejich zázemí a věnovat se efektivitě a hospodárnosti chodu městské policie.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Městská policie Plzeň

Štítky velitel městské policie, nový velitel, Petr Nováček, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Velitelem městské policie v Plzni bude expolicista Petr Nováček. Zamezit musí odchodům nespokojených strážníků  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.