Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Ve směnárně si trojice cizinců vyhlédla ženu, která tam měnila velký obnos. Pak ji pronásledovali, aby ji okradli

Trojice nebezpečných cizinců i vyhlédla v jedné plzeňské směnárně ženu, která tam předtím měnila větší obnos peněz. Následně pronásledovali její automobil do jiné městské části, aby se pak pokusili zmocnit kabelky obsahující hotovost v řádech desítek tisíc korun.

„Cizinci ve věku 34, 40 a 51 let sledovali přes výlohu směnárny šestačtyřicetiletou ženu, která měnila větší obnos cizí měny na české peníze. Žena z místa poté odjela svým osobním vozidlem. Cizinci ji sledovali a jeli za ní před jeden z bytových domů v ulici Terezie Brzkové. Tady žena z vozidla vystoupila a šla si něco vyřídit ke své známé, která na ni čekala před domem,“ popsala událost mluvčí policie Michaela Raindlová.

Žena stála jen pár metrů od automobilu, který nechala nastartovaný a nezajištěný. Uvnitř vozu totiž seděla její příbuzná. „Pachatelé využili situace a pokusili se poškozenou okrást. Jeden z podezřelých s ní začal komunikovat, aby odvedl její pozornost. Mezitím se druhý z pachatelů pokusil z vozidla odcizit kabelku s finanční hotovostí 60 tisíc korun. To se mu ovšem nepodařilo. Druhá žena, která seděla ve vozidle, začala hlasitě křičet,“ řekla mluvčí policie.

Zloděj se zalekl a z místa rychle odjel i s jeho komplici. Poškozená žena okamžitě kontaktovala policii. Policisté ihned začali po pachatelích pátrat. Kriminalistům se i na základě poznatků od svědků podařilo podezřelé cizince ještě týž den vypátrat a zadržet, když už cestovali na dálnici D8. Policisté trojici sdělili podezření ze spáchání přečinu krádež spáchaného ve stádiu pokusu a ve formě spolupachatelství. Podle serveru krimi-plzeň.cz se mělo jednat o Gruzince.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Luxík

Štítky cizinci chtěli okrást ženu, žena ve směnárně, pronásledovali ženu, pokud o krádež

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ve směnárně si trojice cizinců vyhlédla ženu, která tam měnila velký obnos. Pak ji pronásledovali, aby ji okradli  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.