Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Skrýš se stovkami střelných zbraní objevila policie v bytě zemřelého muže, zbrojní průkaz neměl

Rozsáhlý arzenál zbraní ukrýval v bytě ve sklepě na jižním Plzeňsku třiasedmdesátiletý muž, který náhle zemřel. Policie u něj našla přes 500 střelných zbraní jako jsou revolvery, pistole nebo pušky. Kriminalisté uvedli, že nebožtík nebyl vlastníkem zbrojního průkazu, který je k držení několika typů zbraní potřeba. V drtivé většině se ale jedná o historické kusy, u nichž není nutné mít povolení.

Velké překvapení čekalo na policisty v bytě a ve sklepě bytovky ve Stodě na jižním Plzeňsku. Na skrýš se střelnými zbraněmi se přišlo až po smrti vášnivého sběratele. Z fotografií je patrné, že muž doma ukrýval převážně historické zbraně vyrobené před rokem 1890, k jejichž držení není třeba povolení. Kromě těchto kousků měl i několik novějších typů a na ty už je potřeba mít zbrojní průkaz.  

„Při šetření této události policisté zjistili, že se v bytě a ve sklepě nachází velké množství střelných zbraní. Podle dostupných evidencí však zemřelý muž zbrojní průkaz nevlastnil. Kriminalisté zbraně zajistili a zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu nedovolené ozbrojování. Případem se dále zabývají,“ sdělila policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky nález zbraně, zbrojní průkaz, zemřelý muž, stovky střelných zbraní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Skrýš se stovkami střelných zbraní objevila policie v bytě zemřelého muže, zbrojní průkaz neměl  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.