Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Nešťastný mladík chtěl ukončit život skokem ze skály, policisté mu to po více než hodině rozmluvili

Strach o život svého kamaráda měl čtyřiadvacetiletý Plzeňan, kterému přišlo několik děsivých SMS zpráv. V nich mladík psal, že chce spáchat sebevraždu. Po mladém muži začali okamžitě pátrat policisté. Po zhruba hodině se jim ho podařilo najít, jak stojí na okraji skály. Policisté s ním začali opatrně hovořit, nakonec se jim ho podařilo přesvědčit, aby neskákal.

Bylo kolem půl čtvrté odpoledne, když se na obvodní oddělení policie v Plzni dostavil čtyřiadvacetiletý muž. Policistům sdělil, že pohřešuje svého kamaráda a bojí se, že si chce ublížit. Dále popsal, že mu o několik let mladší známý poslal několik zpráv, že jde spáchat sebevraždu.

Okamžitě se rozjela pátrací akce, do které se zapojilo několik policejních hlídek včetně nově zavedené speciální pořádkové jednotky. Terén prohledával také psovod se služebním psem. Všichni procházeli různá místa, kde by se mohl pohřešovaný muž nacházet. Po zhruba hodině pátrání přišla dobrá zpráva. Mladíka se podařilo najít v lese nedaleko Plzně.

„Mladík seděl na okraji skály a odmítal se pohnout s tím, že přemýšlí o sebevraždě, a že jeho život nemá smysl. Hrozilo, že skočí dolů, nebo z důvodu prochladnutí spadne, kdy pod ním bylo asi osm metrů volného prostoru,“ popsala policejní mluvčí Michaela Raindlová.

Na místo se dostavil kriminalista a s mladým mužem začal opatrně mluvit. Po hodinovém rozhovoru se mu ho podařilo uklidnit a přesvědčit, aby počkal na pomoc. „Mezitím se na místo dostavili také hasiči, záchranáři a policejní vyjednavač. Oba policisté poté s mladým mužem pokračovali v rozhovoru, kdy se jim nakonec podařilo ho přesvědčit, aby se nechal zajistit popruhem. Následně ho odvedli na bezpečné místo a předali do péče záchranářům,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky krimi, pátrání, muž v ohrožení života, vyjednavač, psovod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nešťastný mladík chtěl ukončit život skokem ze skály, policisté mu to po více než hodině rozmluvili  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.