Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Úterý 23. dubna 2024  |  Svátek má Vojtěch
Bez reklam

Vloupáním do domu způsobil recidivista škodu 415 000 korun, při útěku z místa činu ho zadržela policie

Recidivista se vloupal za bílého dne do rodinného domu v plzeňské městské části Roudná. Svým jednáním způsobil škodu ve výši 415 000 korun. Z místa činu ale uprchnout už nedokázal. Na útěku ho zastavila policejní výzva a hrozba namířené služební zbraně. Pachatel byl dopaden díky všímavosti jednoho ze sousedů.

„Na tísňovou linku 156 městské policie ohlásil jeden volající, že že zaslechl zvuk rozbitého skla a spatřil pootevřené balkónové dveře u rodinného domu. Přivolaní strážníci zpovzdálí po chvíli zpozorovali podezřelý pohyb uvnitř domu. Na místo proto přivolali Policii ČR. Po vstupu policistů na pozemek začal z nemovitosti podezřelý muž utíkat směrem k přilehlým pozemkům. Policisté vyběhli za ním, strážník mezitím muži nadběhl a pod hrozbou namířené služební zbraně jej vyzval, aby zastavil. Toho muž uposlechl a následně byl zadržen,“ popsala incident mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Devětatřicetiletý muž v ulici K Stráži přelezl oplocení pozemku, prošel zahradou k rodinnému domu, kde páčil plastové vstupní dveře, několik oken a až dalšími dveřmi, které vypáčil, se dostal dovnitř. Při pokusu o vniknutí do objektu navíc poškodil fasádu. „Dům poté prohledal a odcizil šperky a finanční hotovost, nezjištěné množství sběratelských poštovních známek, přesýpací hodiny, stříbrné lžičky a lžíce, hodinky, růženec a ovladač k DVD přehrávači. Navíc v domě poškodil vinylovou podlahu a koberce. Škoda na poškozených dveřích, oknech, fasádě a podlahách byla vyčíslena na 415 tisíc korun, škoda na odcizených věcech a finanční hotovosti byla vyčíslena na 14 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Bezprostředně po zadržení putoval pachatel do policejní cely. Kriminalisté následně zjistili, že se uvedeného jednání dopustil přesto, že byl trestním příkazem Okresního soudu Plzeň – město uznán vinným mimo jiné pro trestný čin krádež k nepodmíněnému trestu odnětí svobody v délce trvání 12 měsíců, který vykonal v říjnu 2022, a rozsudkem Okresního soudu Plzeň – sever ve spojení s usnesením Krajského soudu v Plzni odsouzen pro krádež k nepodmíněnému trestu v délce 14 měsíců, který vykonal v říjnu 2021.

„Kriminalisté zahájili trestní stíhání devětatřicetiletého muže, kterého obvinili z trestných činů porušování domovní svobody, poškození cizí věci a krádež. Zároveň dali státnímu zástupci podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Soudce návrh státního zástupce akceptoval, a tak je obviněný stíhaný vazebně,“ dodala k případu policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky vloupání do rodinného domu, zadržení pachatele, recidivista se vloupal do domu, vykradený dům

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vloupáním do domu způsobil recidivista škodu 415 000 korun, při útěku z místa činu ho zadržela policie  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.