Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Zohavenému lidskému tělu chyběla hlava a přirození, případ nebožtíka v Berounce doprovází hrůzné detaily

Otřesný případ vraždy vyšetřují plzeňští kriminalisté. Na povrch přitom vyplouvají hrozivé detaily ohledně zranění na nebožtíkově těle. Podle Deníku.cz byla mužská mrtvola poseta řeznými ranami, chyběla ji hlava a genitálie. Policie se k případu zatím moc nevyjadřuje. Bezvládné tělo muže našel před týdnem náhodný kolemjdoucí pod lávkou u kostela svatého Jiří v Plzni na Doubravce.

Zavražděný a znetvořený muž pocházel z komunity bezdomovců, policie uvítá případné svědky

Kriminalisté intenzivně pracují na momentálně nejsledovanějším případu vraždy v Plzni. Krajský policejní ředitel dnes potvrdil, že tělo nalezené v řece Berounce bylo zohavené. Chyběla mu hlava a mělo mnohočetná bodnořezná poranění. Dále doplnil,...

K brutálním vraždám dochází i mezi samotnými lidmi bez přístřeší. V roce 2017 rozsekal mačetou Martin P. v tábořišti bezdomovců svého kamaráda. Zasadil mu celkem 33 ran. Po činu se šel sám udat na policii. Soud ho následně poslal na 17 let do vězení.

Tělo bylo vodě několik týdnů. Podle informací Deníku by se mohlo jednat o Slováka. Jiné zdroje uvádějí, že se pohyboval v komunitě bezdomovců, kde teď vládne velký strach. Policie k případu zatím moc informací nesdělila. V době nálezu informovala, že vyšetřovatelé nařídili soudní pitvu a že do pátrání po důkazech byli nasazeni i potápěči.

K případu nálezu těla v řece Berounce s ohledem na probíhající úkony trestního řízení nemůžeme v tuto chvíli poskytnout žádné informace, ale jakmile to bude možné, neprodleně budeme o vývoji případu informovat,“ dodala policejní mluvčí Dagmar Brožová bez dalších podrobností.

Již dříve vydala řeka několik lidských těl

Před necelými třinácti lety se zabývala kriminálka případem, kdy byla v prosinci ve vodě na severním Plzeňsku nalezena lidská ruka. O měsíc později našli svědci nohu uříznutou těsně nad kolenem. Druhou nohu se podařilo nalézt až v červenci. Následné vyšetřování ukázalo, že se jedná o ostatky sedmatřicetiletého šéfa dopravní firmy. Za vraždu byl na 15 let odsouzen jeho zaměstnanec, který měl svého vedoucího zastřelit a následně rozčtvrtit. K činu se nikdy nepřiznal. Zbytky těla se taktéž nikdy nenašly.

Kriminalisté představí veřejnosti skutečné zločiny, mluvit budou o nejhorších vraždách v posledních let

Brutální zločiny a závažné kauzy, na kterých v poledních letech pracovala plzeňská kriminálka představí dvojice kriminalistů veřejnosti v unikátní sérii "true crime" přednášek. Ty připravila Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje ve...

 

Jen loni jsme také informovali o dvou případech, kdy došlo k nálezu mrtvého těla v řece Berouce. Bezvládné tělo muže objevili v polovině března rybáři u kostela sv. Jiří na Doubravce. Přivolaní záchranáři mohli už jen konstatovat úmrtí. Po totožnosti nebožtíka pátrala policie několik dní. Nakonec se podařilo odhalit o koho šlo i to, že příčinou úmrtí nebyla vražda.

Jen o týden později vyjížděli policisté k Berounce znovu. Náhodný svědek tam u malé vodní elektrárny v Plzni-Bukovci objevil mrtvolu muže. Lékař i v tomto případě vyloučil cizí zavinění. 

AKTUALIZOVANÁ VERZE ČLÁNKU ZDE.

Foto Denisa Albaniová

Štítky nález mrtvého těla, mrtvola v řece, vražda, zohavení, lidé bez domova, Berounka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zohavenému lidskému tělu chyběla hlava a přirození, případ nebožtíka v Berounce doprovází hrůzné detaily  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.