Počasí dnes20 °C, zítra23 °C
Neděle 12. května 2024  |  Svátek má Pankrác
Bez reklam

Na varnu pervitinu upozornil chemický zápach, který se šířil z jednoho bytu, při razili policisté zadrželi tři osoby

Varnu pervitinu odhalili kriminalisté v kuchyni jednoho bytu v obci Tlučná na Plzeňsku. Podezření na zařízení sloužící k výrobě drog vzniklo na základě chemického zápachu, který se v bytovém domě šířil z konkrétního bytu, což ostatním nájemníkům neuniklo. Kriminalisté tam při razii zadrželi tři osoby.

Policisté uvnitř bytu proměněného částečně v laboratoř zadrželi šestačtyřicetiletého muže, osmačtyřicetiletou ženu a dvaačtyřicetiletého muže. „Kriminalisté provedli v bytě v bytovém domě domovní prohlídku, při které nalezli laboratorní vybavení, chemikálie a krystalickou látku. Starší ze zadržených mužů navíc vydal sáčky a nádoby s pervitinem,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Při prověřování tohoto případu kriminalisté zjistili, že žena po předchozí vzájemné dohodě se starším z mužů poskytla k výrobě pervitinu byt. V tomto bytě pak za její částečné pomoci muž vyráběl z opatřených léků a chemikálií drogu pervitin. Ten pak následně užili pro vlastní potřebu. Třetí zadržený se na výrobě drogy nepodílel.

„Staršího z dvojice mužů a majitelku bytu kriminalisté obvinili ze spáchání trestného činu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve formě spolupachatelství. Obvinění jsou stíháni na svobodě, hrozí jim trest odnětí svobody na jeden rok až pět let,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky varna pervitinu, výroba drog, varna v kuchyni, nedovolená výroba, policisté odhalili varnu

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na varnu pervitinu upozornil chemický zápach, který se šířil z jednoho bytu, při razili policisté zadrželi tři osoby  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.