Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Hasiči zachraňovali z hořícího bytu tři lidi včetně ročního dítěte, pátrali také po ztracené užovce

Jen pár dní před Vánoci přišla mladá rodina ze severního Plzeňska prakticky o vše. Střechu nad hlavou jim vzal požár, který vypukl ve třetím patře bytového domu. Hasiči z objektu evakuovali celkem devět lidí. Tři obyvatelé domu skončili v nemocnici, mezi nimi bylo i teprve roční dítě. V rámci zásahu hledali hasiči v domě ještě užovku, kterou majitelé chovali jako mazlíčka.

K požáru v obci Skupeč nedaleko Pernarce vyjíždělo několik jednotek hasičů krátce před půl jednou hodinou ráno. Šest lidí opustilo své domovy a až do uhašení požáru čekali v přistaveném autobusu, aby nemuseli mrznout venku na sněhu. Další tři osoby se nadýchaly kouře a putovaly do nemocnice.

„Záchranáři z místa požáru transportovali třiadvacetiletého muže, jednadvacetiletou ženu a zhruba roční dítě na akutní příjem Fakultní nemocnice Lochotín. Všichni měli dýchací potíže,“ doplnila mluvčí krajské záchranky Mária Svobodová.

„Kuriozitou bylo, že jsme ještě vyhledávali v domě užovku. Tu se nám podařilo nalézt a vrátit majiteli. V rámci zásahu jsme rozebírali stavební konstrukce a vyhledávali skrytá ohniska. Také jsme vynesli z domu jednu propan butanovou lahev,“ upřesnil mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Budovu poté hasiči odvětrali skrze půdní prostory. Předběžnou škodu zatím odhadují na 700 tisíc korun. Příčinnou požáru se zabývá vyšetřovatel.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky požár bytu, hasiči, severní Plzeňsko, evakuace osob, požár bytovky, užovka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasiči zachraňovali z hořícího bytu tři lidi včetně ročního dítěte, pátrali také po ztracené užovce  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.