Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

O 875 000 korun připravil mladou ženu podvodník. Vydával se za bankéře z oddělení rizik a sliboval pomoc

Falešný bankéř opět úspěšně úřadoval, sedmadvacetiletou ženu z Tachovska dokázal jen prostřednictvím telefonního hovoru připravit o 875 000 korun. Podvedená žena muži na druhé straně telefonu uvěřila, že jde o bankéře z oddělení rizik, který jí chce pomoci. A to neměla dělat!

„Ženu telefonicky kontaktoval neznámý muž, který se představil jako bankéř z oddělení rizik. Z důvodu hrozby odcizení bankovní identity přiměl ženu ke sjednání spotřebitelského úvěru ve výši 875 200 korun. Dále ženu pomocí telefonních hovorů a mobilní aplikace přiměl, aby uvedenou částku vybrala a finanční hotovost postupně vložila do bitcoinmatu za účelem splacení úvěru,“ popsala případ mluvčí policie Iva Vršecká.

Důvěřivá žena tedy na základě instrukcí vložila postupně na několika místech v České republice do bitcoinmatu celou částku, na kterou si sjednala úvěr v domnění, že se jedná o bankomat a tímto bance vrací půjčené peníze. Po poslední platbě si s neznámým mužem sjednala schůzku na pobočce jedné z bank, na kterou však nepřišel.

„Po celou dobu komunikace muž poškozené zdůrazňoval, že musí dodržet bankovní tajemství, kdy při jeho porušení hrozí pokuta až několik milionů korun a dále, že o celé záležitosti nesmí hovořit ani se svou rodinou, jelikož z pokusu o odcizení její bankovní identity jsou podezřelí i její členové. Poté, co se muž nedostavil na domluvené setkání, oznámila poškozená celou věc na policii,“ uvedla policejní mluvčí. Kriminalisté případ vyšetřuje pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu a po pachateli policisté intenzivně pátrají.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky internetový podvod, podvedená žena, falešný bankéř, podvod, okradená žena

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O 875 000 korun připravil mladou ženu podvodník. Vydával se za bankéře z oddělení rizik a sliboval pomoc  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.