Počasí dnes16 °C, zítra21 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Nelegální hernu se muž snažil ukrýt pod občanským sdružením Hrou proti stresu, soudce tím nepřesvědčil

Velmi kreativně si počínal majitel 28 herních automatů, které provozoval v několika hernách na Klatovsku. Muž dobře věděl, že provozování těchto přístrojů je ve městě zakázáno, a tak si založil občanské sdružení Hrou proti stresu. Podle jeho plánu měli do ilegálních heren přístup pouze členové sdružení s patřičnou průkazkou. U soudu však s tímto lstivým plánem neuspěl. Přišel o své věrné zákazníky, automaty a pořádný balík peněz.

„Hrací přístroje různých značek byly zabavené hned v několika klatovských hernách. Patřily muži odsouzenému za přečin neoprávněného provozování loterie a podobných sázkových her. Obžalovaný organizoval jejich provoz bez řádného povolení, přičemž věděl, že ho ani nelze získat. V dané době bylo totiž provozování herních automatů v Klatovech zakázáno,“ vysvětluje Michaela Tesařová, mluvčí Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM), kterému herní automaty nakonec připadly.

Majitel 28 herních automatů se snažil svoji nelegální činnost krýt za pomoci jím založeného občanského sdružení, které ještě provokativně pojmenoval Hrou proti stresu. Do ilegálních heren, označených jako prostory sdružení, byl vstup umožněn pouze držitelům členských průkazů. Muž tímto postupem Okresní soud v Klatovech nepřesvědčil a automaty propadly státu.

„Herní automaty jsou považovány za věci, u kterých hrozí nebezpečí, že budou dále sloužit ke spáchání zločinu. Z toho důvodu byly na základě rozhodnutí soudu předány specializované firmě k bezplatné likvidaci. Celkem 144 kusů zabavených členských průkazů bylo pak zlikvidováno přímo na pracovišti ÚZSVM.  Hotovost v celkové výši 81 063 korun nalezená v automatech obohatila státní rozpočet,“ dodala Tesařová.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Štítky nelegální herna, herní automaty, podvod, občanské sdružení, ÚZSVM

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nelegální hernu se muž snažil ukrýt pod občanským sdružením Hrou proti stresu, soudce tím nepřesvědčil  |  Krimi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.