Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Koronavirus v Plzeňském kraji opět udeřil. V nemocnicích přibývají nakažení pacienti ve vážném stavu

Krajské nemocnice v Plzeňském kraji zaznamenaly v posledních dnech zvýšený počet pacientů ve vážnějším stavu, kteří jsou hospitalizováni s onemocněním covid. Potvrdil to mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Hygienici aktuálně uvádějí 5575 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Nejvíce jich je momentálně v Plzni (2088), následuje Klatovsko (886), severní Plzeňsko (766), jižní Plzeňsko (743), Rokycansko (432), Domažlicko (372) a Tachovsko (308).

„V pondělí ráno bylo v krajských nemocnicích akutní péče hospitalizováno 35 covid pozitivních pacientů. Šest z nich se nachází v těžším stavu na lůžku intenzivní péče nebo s podporou dýchání,“ konstatoval mluvčí nemocnic Jiří Kokoška.   

Počet pacientů, kteří se léčí v nemocnicích Plzeňského kraje z onemocnění covid, od začátku února stagnuje, resp. dlouhodobě kolísal mezi hodnotami přibližně 45 až 55 osob. „Až během víkendu 19. a 20. března poprvé klesl v nemocnicích akutní péče počet těchto pacientů pod 35. V průběhu následující týdne ale opět vzrostl a s ním se mírně navyšují i počty pacientů ve vážnějším stavu. Tyto proměnlivé hodnoty bohužel stále neumožňuje zrušit v nemocnicích akutní péče celé covidové lůžkové stanice a péči soustředit na jednotlivé pokoje a lůžka,“ dodal Kokoška.

Stejný trend se vzrůstajícím počtem covid pozitivních pacientů zaznamenala koncem minulého týdne i FN Plzeň, která je zdravotnickým zařízením s nejvyšším počtem hospitalizovaných pacientů v celé zemi. Okres Plzeň město je jedním z okresů v ČR s největší nákazou. V FN Plzeň bylo hospitalizováno 97 covid pozitivních pacientů. Na oddělení COVID JIP leželo 10 pacientů, tři pacienti byli připojeni na plicní ventilaci. Pacientů mladších 60 let je s nákazou covid-19 hospitalizováno 26, z toho 13 je neočkovaných.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto ZHKHK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, lůžková kapacita, počet zemřelých, pacient, Plzeňský kraj, nemocnice, Plzeň, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Tachov, okres Rokycany, okres Domažlice, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus v Plzeňském kraji opět udeřil. V nemocnicích přibývají nakažení pacienti ve vážném stavu  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.