Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Do izolace putoval už i druhý bezdomovec nakažený covidem, který uprchl z karanténního centra

Strážníkům městské policie se podařilo dnes brzy ráno zadržet sedmadvacetiletého bezdomovce nakaženého koronavirem. Muž uprchl v pátek společně s dalším nemocným z karanténního zařízení v Plzni na Doubravce, kam město umístilo bezdomovce s covidem. Zatímco první nakažený bezdomovec se sám vrátil krátce po útěku po druhém se pátralo až do dnešního dne. Dvojici se podařilo vylomit mříž v okně střeženého zařízení.

„Strážníci městské policie dnes v časných ranních hodinách zajistili pohřešovaného muže a předali k provedení dalších opatření Policii ČR,“ potvrdila mluvčí městské policie Jana Pužmanová. Zadržený muž pak putoval pod policejním dohledem do Domova sv. Františka, který aktuálně začal sloužit jako karanténní místo pro bezdomovce s koronavirem. Vzhledem k tomu, že nemocný opustil nařízenou karanténu, hrozí mu za to v případě prokázání viny až osmiletý trest vězení za šíření nakažlivé nemoci.

Město zřídilo karanténní centrum pro bezdomovce v budově bývalé konzervatoře v plzeňské městské části Doubravka. Proti tomu protestovala veřejnosti vedení městské části. Minulý týden ve tam bylo umístěno prvních sedm bezdomovců s covidem. Po jejich útěku se zařízení opět uzavřelo. Nemocné bezdomovce pak přepravili zdravotníci pod policejním dozorem zpět do Domova sv. Františka. Jako druhé karanténní centrum pro osoby bez domova teď začala nově sloužit také městská ubytovna v Plachého 52.

Služby nízkoprahového centra a noclehárny, jež Domov sv. Františka běžně poskytuje, se dočasně přesunuly do areálu uzavřeného multikulturního areálu DEPO2015, který letos v největších mrazech sloužil jako útočiště pro bezdomovce.

Rošáda s karanténním centrem se ani tentokrát nesetkala s kladným ohlasem u vedení centrálního plzeňského městského obvodu. „Vnímáme potřebu tuto problematiku řešit a jsme si vědomi závažnosti celé situace. Nicméně skutečnost, že objekt určený pro karanténu pozitivních lidí bez přístřeší, leží na území našeho obvodu, mě nijak netěší. Věřím, že město objekt zajistí natolik, aby nedocházelo k problémům, nebo dokonce ohrožení obyvatel, ale příště bude hledat vhodná místa i mimo náš obvod,“ konstatoval starosta Městského obvodu Plzeň 3 David Procházka (ANO).  

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky karanténní centrum, centrum pro bezdomovce, bezdomovci, karanténa, covid, bývalá konzervatoř, uprchlý bezdomovci, bezdomovec, COVID-19, obecní policie, Plzeň, Doubravka, Policie České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Do izolace putoval už i druhý bezdomovec nakažený covidem, který uprchl z karanténního centra  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.