Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Úterý 19. března 2024  |  Svátek má Josef
Bez reklam

Kavárna v centru Plzně porušila krizové opatření. Měla otevřenou předzahrádku a personál obsluhoval hosty

Platnost oblíbeného rčení, že pod svícnem bývá největší tma se rozhodli vyzkoušet provozovatelé kavárny a cukrárny na Plzeňském náměstí Republiky. I přes vyhlášený nouzový stav a mimořádná opatření provozovali v neděli předzahrádku a svým hostů, servírovali kávu i zákusky.

„Prostřednictvím městského kamerového systému zjistila v neděli odpoledne dozorčí služba služebny Městské policie Plzeň-Střed, že v centru města jedna z provozoven kaváren a cukráren porušuje krizové opatření a na místo vyslala hlídku v terénu. Provozovna měla otevřenou předzahrádku, na níž sedělo asi 11 hostů konzumujících dezerty, včetně nápojů. Zároveň je obsluhoval personál,“ popsala pro tyto dny velmi nepochopitelnou událost mluvčí městské policie Jana Pužmanová.

Hlídka městské policie všechny přítomné zákazníky, kteří až do jejich příjezdu naprosto nerušeně konzumovali objednané pochoutky, upozornila na to, že se dopouštějí protiprávního jednání. Všichni proto vzápětí opustili předzahrádku podniku.

Zatím se policisté v Plzni setkali pouze s tím, že začátkem října vyjížděli k ohlášenému rušení nočního klidu do Skrétovy ulice ve 23,25 hodin. Na místě zjistili, že v jedné restauraci její majitel porušil mimořádné opatření omezující provoz hospod do 22. hodiny. Podnik byl totiž plný lidí vesele popíjejících alkohol. To bylo ovšem ještě před plošným uzavřením všech restaurací hospod, barů a kaváren.

Málokdo by očekával, že si v těchto dnech někdo otevře podnik s obsluhou za bílého dne přímo na náměstí v centru Plzně. Provozovatelé kavárny jsou podezřelí z porušení povinnosti uložené mimořádným opatřením. Případ bude řešit správní orgán.

Rozpětí trestů za porušení protiepidemických, mimořádných a krizových opatření je široké. Přitěžující okolností je i nouzový stav. Provozovatel restaurace jako právnická osoba se dopustil správního deliktu, za který mu věcně příslušný správní orgán může uložit sankci až do tří milionů korun.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MP Plzeň

Štítky porušení krizového opatření, otevřená předzahrádka, obsluha hostů, kavárna v centru Plzně, předzahrádka, Plzeň, kavárna, obecní policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kavárna v centru Plzně porušila krizové opatření. Měla otevřenou předzahrádku a personál obsluhoval hosty  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.