Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Jde do tuhého, Plzeňský kraj a jeho nemocnice mobilizuje zdravotníky i dobrovolníky

Nemocnice Plzeňského kraje, ale i samotný Plzeňský kraj vyzývají ke spolupráci dobrovolníky ze všech oblastí na výpomoc v souvislosti s epidemiologickou situací. Velký zájem je zejména o studenty středních zdravotnických škol, vyšších zdravotnických odborných škol, fakult zdravotnických studií a lékařských fakult.  

„Sháníme lidi na výpomoc do krajských nemocnic. Pozice je vhodná pro absolventy. Nabízíme formu spolupráce dohodou o provedení práce nebo dohodou o pracovní činnosti. Sjednaný druh práce by byl sanitář, ošetřovatel, praktická nebo všeobecná sestra. Pracovišti by byla lůžková oddělení podle odborností, odborné ambulance nebo pracoviště COVID-19,“ říká mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Výzva pro dobrovolníky ze všech oblastí možné pomoci

Další výzva jde od Plzeňského kraje, který rovněž apeluje na všechny osoby způsobilé k samostatnému výkonu zdravotnického povolání, ať už se jedná o lékaře, zubní lékaře, farmaceuty nebo osoby způsobilé k výkonu povolání zdravotnického pracovníka nelékařského povolání bez přímého vedení a odborného dohledu.

Zájem je i o dobrovolníky, kteří mohou pomoci s rozvozem nutných nákupů, pomoci s distribucí zboží, materiálů nebo třeba s venčením pejsků těm, kteří sami nemohou. Zájemci se mohou registrovat na stránkách kraje https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdyUgs6rfD_pmeZWNS3n2V0NnTF-02h4ZpTEaksr1QkGphDHg/viewform

Kontakty přihlášených dobrovolníků se budou shromažďovat v databázi.  Ta je nově členěna také na oblast Plzeň město a Plzeňsko. Databáze je ve spolupráci s neziskovými organizacemi využita pro aktuální požadavky.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky nemocnice Plzeňského kraje, výzva, dobrovolníci, pomoc při boji s covidem, Plzeňský kraj, nemocnice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jde do tuhého, Plzeňský kraj a jeho nemocnice mobilizuje zdravotníky i dobrovolníky  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.