Počasí dnes13 °C, zítra16 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Za pondělí přibylo v Plzeňském kraji 296 nových případů koronaviru

Za pondělí evidují hygienici v Plzeňském kraji 296 nových případů koronaviru. Dva nakažení lidé zemřeli. Celkem už zemřelo v souvislosti s onemocněním 46 nakažených lidí, z toho zhruba třetina úmrtí připadá na říjen. Vyplývá to ze statistik ministerstva zdravotnictví.

Aktuálně je v kraji 3308 nemocných a 3064 vyléčených. Na 100 tisíc obyvatel připadá 1088 potvrzených nákaz, což řadí Plzeňský kraj mezi ostatními regiony stále na páté místo.

Krajská hygienická stanice, která používá jinou metodiku, uvádí na svých webových stránkách aktuálně 5928 prokázaných nákaz, 35 úmrtí, 2047 uzdravených a 3846 zatím neuzavřených případů. Nejvíc aktuálně nemocných je podle hygieniků v okrese Plzeň-město, a to 1377. Od začátku pandemie se v krajském městě prokázala nákaza u 2259 lidí. Nejméně nákaz bylo podle hygienické stanice zjištěno od jara na Tachovsku, kde bylo potvrzeno zatím 243 nákaz.

V plzeňské fakultní nemocnici (FN) je dnes 73 pacientů s nemocí covid-19, z toho 18 leží na JIP, řekla mluvčí nemocnice Gabriela Levorová. Ve čtyřech akutních nemocnicích v Klatovech, Rokycanech, Domažlicích a Stodu, které zřizuje Plzeňský kraj, dnes pečují o 33 pacientů s koronavirem, z toho je jeden na JIP, uvedl mluvčí nemocnic Jiří Kokoška.

FN má zatím pro covidové pacienty vyčleněno 80 standardních lůžek a 21 lůžek JIP. "V tomto týdnu je plánováno rozšíření lůžek na 100 standardních a 25 JIP. Zároveň bude otevřen tak zvaný nový urgentní příjem v covidovém pavilonu," řekla Levorová. Krajské nemocnice mají k dispozici zatím 40 standardních lůžek a pět až deset lůžek JIP. "Kapacitu budeme navyšovat tím, že budeme umisťovat pacienty na pokojích po dvou. Zvažujeme zřídit v jedné z nemocnic lůžka pro covidové pacienty vyžadující dlouhodobou péči, například pro seniory, kteří se z nemoci zotavují déle nebo nemohou být umístěni do domácí péče," doplnil Kokoška.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, počet lůžek, nemocnice, úmrtí, Plzeňský kraj, nemoc, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za pondělí přibylo v Plzeňském kraji 296 nových případů koronaviru  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.