Počasí dnes19 °C, zítra23 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

O volby nepřijdou v Plzeňském kraji ani voliči v karanténě, využít mohou drive-in centra

Na parkovišti v areálu DEPO2015 vznikne volební drive-in centrum pro plzeňské voliče, kteří jsou v karanténě z důvodu onemocnění covid-19. V DEPO2015 tak mohou hlasovat v krajských volbách i ve volbách do třetiny Senátu. Podobná drive-in volební centra začnou vznikat i ve všech okresech Plzeňského kraje. Nacházet se budou většinou v areálech krajem zřizované Správy a údržby silnic (SÚS)

Volební drive-in centrum může využít každý obyvatel kraje, kterému byla nařízena karanténa nebo izolace. Musí přijet vozem a okénkem odevzdat obálku s hlasovacími lístky. Komise složená ze tří příslušníků armády a jednoho úředníka nejdříve ověří totožnost každého voliče. Hlasování tímto způsobem bude možné pouze ve středu 30. září od 07:00 do 15:00. Informovala o tom  Eva Mertlová z tiskového odboru krajského úřadu.

Obyvatelé severní Plzeňska mohou hlasovat v Třemošné na dětském dopravním hřišti, lidé z jižního Plzeňska zase v Přešticích v areálu SÚS v Nepomucké ulici. Domažlických okres má drive-in volební centrum v Domažlicích v SÚS v Sadové ulici. Rovněž i okres Klatovy má v Klatovech vyčleněn areál SÚS v ulici Za Kasárny, Rokycansko v SÚS v Roháčově ulici v Rokycanech a obyvatelé Tachovska mohou přijet do areálu SÚS v Soběslavově ulici ve Stříbře.

O možnost vilit nepřijdou ani lidé v karanténě nebo v izolaci, kteří nemají možnost se dojet vlastním autem do drive-in centra. Hlasovat totiž moou do zvláštní přenosné volební schránky. Musí se ale zaregistrovat na krajském úřadě nejpozději do 1. října do 20:00. Kraj proto zřídil zvláštní telefonní linky.

Ohodnoť článek

Foto Foto Twitter / Josh Rogers

Štítky krajské volby, drive-in volební centra, voliči v karanténě, koronavirus, karanténa, Plzeňský kraj, Klatovy, volby, Třemošná, Přeštice, Domažlice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O volby nepřijdou v Plzeňském kraji ani voliči v karanténě, využít mohou drive-in centra  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.