Počasí dnes13 °C, zítra17 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Plošné testování v Nové Vsi zatím nepřineslo žádné nové případy nákazy koronavirem

Dosavadní výsledky plošného testování obyvatel Nové Vsi na Plzeňsku zatím neprokázalo další nakažené. Výsledky ale zatím nejsou kompletní a budou přicházet ještě v dalších dnech. Onemocnění covid-19 se v obci s asi 280 obyvateli rozšířilo po pouti 29. srpna. V souvislosti s ní se už nakazila asi čtyřicítka lidí.

Plošného testování, které mělo zachytit případně další nakažené v obci, se zúčastnilo zhruba 120 lidí. Část lidí k testování nepřišla, šlo ale zejména o případy starších lidí, kteří pobývají doma a nepřišli do kontaktu s dalšími lidmi. „Máme výsledky většiny testů a mezi nimi nikdo nový nakažený není. Je to dobrá zpráva, že se koronavirus v obci dál nešíří," uvedl ředitel Krajské hygienické stanice Plzen Přemysl Tomašuk.

Onemocnění covid-19 se v obci s asi 280 obyvateli rozšířilo po pouti 29. srpna. V souvislosti s ní se už nakazila asi čtyřicítka lidí. V souvislosti se zábavou se nakazili také někteří zaměstnanci Psychiatrické nemocnice v nedalekých Dobřanech.

Hygienici proto v obci nařídili mimořádné opatření. V Nové Vsi musí lidé na veřejných místech nosit roušky a dodržovat odstupy, je zavřený hostinec, nesmí se konat žádné veřejné ani soukromé akce, zavřený je i obecní úřad. Nová Ves je jediným významnějším ohniskem nákazy v Plzeňském kraji. Podle posledních údajů krajské hygienické stanice ke čtvrtku, bylo v kraji 348 nakažených. Celkem se už od počátku pandemie v kraji nakazilo 1367 lidí.

V Nové Vsi musejí lidé až do odvolání povinně nosit na veřejných prostranstvích přes ústa a nos roušky či respirátory, musejí dodržovat odstupy, nesmějí se shromažďovat. Pro veřejnost se zavřela restaurace a obecní úřad, nesmí se pořádat kulturní, společenské a sportovní akce ani soukromé oslavy.

Obdobnou situaci řešili hygienici už v polovině srpna v obci Tatiná, kde se nákaza rozšířila ze soukromé oslavy. Testy na koronavirus prošla celá obec s 250 obyvateli. Nákaza se nakonec potvrdila u 28 lidí. Zde už mimořádná opatření neplatí.
 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, hygienická stanice, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, Nová Ves, Tatiná, infekční onemocnění, Krajská hygienická stanice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Plošné testování v Nové Vsi  zatím nepřineslo žádné nové případy nákazy koronavirem  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.