Počasí dnes23 °C, zítra27 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Počet osob nakažených koronavirem v Nemocnici Horažďovice stoupl na 38

Druhé kolo testování na nákazu koronavirem mají za sebou zaměstnanci i pacienti Nemocnice Horažďovice. Onemocnění se v minulých dnech projevilo původně u 29 osob. Při opakovaném testování přibylo dalších devět osob s pozitivním výsledkem, celkem je jich tedy už 38.

„Momentálně je nákaza potvrzena u 26 pacientů a 12 zaměstnanců. Navýšení jsme očekávali, neboť jsme tušili, že při prvním testování mohli být někteří v inkubační době a první test tak u nich vyšel falešně negativní. Čekali jsme dokonce vyšší nárůst,“ uvedl mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Nemocnice se netají tím, že uvedené číslo je relativně příjemným překvapením. „Je zřejmé, že opatření fungují a od jejich zavedení se šíření nákazy daří zastavit. Věříme, že nemocní se budou rychle léčit a jejich počet začne brzy klesat,“ říká mluvčí nemocnice Kokoška s tím, že všichni pozitivně testovaní zaměstnanci jsou v domácí karanténě a všichni pacienti stále zůstávají v horažďovické nemocnici následné péče.

"Většina nemocných buď nemá vůbec žádné příznaky, nebo jen velmi mírné, například lehce zvýšenou teplotu, rýmu, nebo částečné oslabení chuti. Dobrou zprávou zůstává, že nikdo nepotřebuje akutní péči,“ doplňuje k aktuální situaci mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky COVID-19, koronavirus, počet nakažených, Nemocnice Horažďovice, pacienti, zaměstnanci nemocnice, Plzeňský, Nemocnice následné péče LDN Horažďovice, s.r.o., infekční onemocnění, pacient, nemocnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet osob nakažených koronavirem v Nemocnici Horažďovice stoupl na 38  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.