Počasí dnes13 °C, zítra20 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Koronavirus v Česku: V Plzeňském kraji se z onemocnění léčí 181 pacientů

Za víkend přibylo v celém Česku 262 případů nákazy koronavirem. V Plzeňském kraji zůstává nadále 181 pacientů. Policisté v našem regionu zároveň žádají, aby lidé při návštěvách oddělení nosili roušky. Už zítra také budou epidemiologové jednat s premiérem o opatřeních souvisejících se začátkem školního roku.

Celkem 866 potvrzených případů z toho 668 vyléčených, taková je současná situace ohledně pandemie koronaviru v Plzeňském kraji. Dnes navíc hygienici hromadně otestovali zhruba 140 obyvatel obce Tatiná, kde se v minulém týdnu potvrdila nákaza u deseti lidí.

Policie ČR Plzeňského kraje v pátek z preventivních důvodů uzavřela obvodní oddělení na Slovanech, kde se potvrdil covid-19 u jednoho z policistů. Nyní žádají veřejnost, aby od pondělí při návštěvách ostatních oddělení nosili roušky a pokud možno řešili vše potřebné přes email nebo telefonicky.

„Policisté zajišťují vaši bezpečnost v celém Plzeňském kraji a musí být neustále připraveni v případě potřeby zakročit a pomoci, proto chceme v našich řadách preventivně snížit riziko nákazy, abychom mohli být vždy k dispozici.  Naše policejní oddělení jsou místy, kde dochází k větší fluktuaci osob a my bychom rádi efektivně eliminovali případné riziko šíření viru,“ uvedla policejní mluvčí Martina Korandová.

O vývoji nemoci covid-19 v Česku budou v pondělí jednat epidemiologové a hygienici s premiérem Andrejem Babišem (ANO). Společně posoudí plány na epidemiologická opatření související s koronavirem pro začátek školního roku. Vedle manuálů pro chod výuky by rada měla posoudit i podmínky pro fungování sportovních klubů či kulturních institucí. Rada bude diskutovat i o zkrácení doby karantény o čtyři dny na deset dnů.

Po rozvolnění omezení kvůli pandemii covid-19 Češi začali v posledních měsících více pociťovat její ekonomické dopady. Třetině klesl příjem, 36 procent nakupuje méně a čtvrtina dokonce jen zcela nezbytné věci.

Od začátku pandemie v republice onemocnělo 19 956, aktuálně nemocných je 5790. Plzeňská krjaská hygienická stanice provedla od vypuknutí pandemie už 14 205 testů a vystavila 3048 karantén. 17 lidí nemoci podlehlo.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, policie, Česko, infekční onemocnění, pandemie covidu-19, pandemie, Policie České republiky, Tatiná, Andrej Babiš, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koronavirus v Česku: V Plzeňském kraji se z onemocnění léčí 181 pacientů  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.