Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Jedenáctý člověk nakažený koronavirem zemřel v Plzeňském kraji

I když hygienici zmírňují některá protikoronavirová opatření na Domažlicku a Klatovsku, vyhráno zdaleka není. Svědčí o tom aktuální údaje krajské hygienické stanice z dnešního večera. V Plzeňském kraji totiž zemřel už jedenáctý člověk, který měl pozitivní test na koronavirus.

Celkem byla v regionu od začátku pandemie potvrzena nákaza covid-19 u 614 lidí. Oproti údajům z víkendu přibyli čtyři nově nakažení a uzdravilo se dalších 40 lidí. Naproti tomu se už vyléčilo 262 lidí, kteří mají negativní i druhý kontrolní test. Hygienici odebrali a otestovali 10 030 vzorků, což je o 333 více než o víkendu. Karanténu hygienici dosud vypsali 1700 lidem, 1129 ji již ukončili.

Nejvíc nemocných je v Plzeňském kraji stále na Domažlicku, u podle dnešních údajů 341 potvrzených nákaz, to je o jeden případ více než v neděli. Celkem 115 lidí se na Domažlicku z nemoci uzdravilo. Na Klatovsku je 85 potvrzených infekcí, z toho 37 vyléčených lidí.

V Plzni testy dosud potvrdily covid-19 u 73 lidí, 51 se vyléčilo. Na Tachovsku je dosud 44 pozitivně testovaných a 25 vyléčených, na jižním Plzeňsku 42 nemocných a 18 vyléčených, na severním Plzeňsku 23 nemocných a 13 vyléčených. Na Rokycansku zůstává šest lidí s potvrzenou nákazou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, úmrtí, smrt pacienta, Plzeňský kraj, okres Domažlice, infekční onemocnění, okres Klatovy, Krajská hygienická stanice, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jedenáctý člověk nakažený koronavirem zemřel v Plzeňském kraji  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.