Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Za posledních 24 hodin neměl Plzeňský kraj žádný nový případ nákazy COVID-19

Žádný nový případ pozitivně testovaného pacienta na COVID-19 nepřibyl od nedělního večera v Plzeňském kraji. V regionu bylo k pondělnímu večeru podle informací hygieniků od začátku pandemie 577 potvrzených nákaz.

Oproti údajům ze závěru minulého týdne naopak stoupl počet uzdravených, aktuálně jich je 184, což je o 14 více než v neděli. Osm lidí infikovaných koronavirem v kraji zemřelo, ve všech případech se jednalo o pacienty starší 60 let, kteří trpěli jinými zdravotními problémy. Hygienici nařídili karanténu 1152 lidem, 657 lidí ji má už naopak ukončenou. Na koronavirus bylo dosud na základě indikace hygieniků provedeno testování 8511 vzorků, to je o 172 více než v neděli.

O další desítky testů si od soboty žádali samoplátci, zejména z řad pendlerů. Testy samoplátcům zatím umožňují nemocnice v Klatovech a v Domažlicích. Jeden test metodou PCR na zjišťování původce nákazy přijde na 2800 korun.

Ve fakultní nemocnici, která o pacienty s covidem-19 pečuje, leží dnes 24 pozitivně testovaných lidí, z toho je devět napojeno na umělou plicní ventilaci a jejich zdravotní stav je vážný. Dalších 14 lidí je v nemocnici s podezřením na toto onemocnění.

Okresem s největším počtem nemocných zůstává s velikým náskokem Domažlicko, kde je 326 případů, 85 osob už se vyléčilo. Druhý nejpostiženější okres je Klatovsko, kde bylo dosud potvrzeno 82 nakažených lidí a 17 z toho počtu už se vyléčilo. V Plzni bylo 66 potvrzených nákaz a 58 uzdravených. Tachovsko má 42 nakažených a sedm uzdravených. V okresech Plzeň-jih je nyní prokázáno 33 případů a tři uzdravené osoby. Na severním Plzeňsku evidují hygienici 21 případů a sedm uzdravených. Naopak jedním z nejméně zasažených okresů v ČR je Rokycansko s pěti prokázanými infekcemi koronavirem. Zde se vyléčili dva pacienti.

Zatímco v Plzeňském kraji se situace zlepšuje v sousedním Karlovarském kraji se v posledních hodinách zdramatizovala. Jen za pondělí má Karlovarský kraj dvě úmrtí, dva pozitivní testy a šest vyléčených z nemoci COVID-19

Oba nové případy jsou opět na Chebsku. Testovalo se relativně málo, provedeno a vyhodnoceno dnes bylo pouze 119 testů. Okresy Karlovy Vary a Sokolov mají opět nulový nárůst počtu nakažených.

Dnes v Karlovarském kraji stoupl počet úmrtí v souvislosti s nemocí COVID-19 na dvacet. Počet pozitivních testů vzrost na 351, přičemž celkově bylo již v Karlovarském kraji provedeno 5255 testů. Oba pondělní pozitivní testy byly na Chebsku, kde je 221 prokázaných případů nákazy. V okrese Karlovy Vary je to 76 případů a v Sokolově 54 nakažených.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Karlovarský, infekční onemocnění, Plzeňský kraj, pacient, Karlovarský kraj, Karlovy Vary, okres Cheb, Sokolov, Česko, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za posledních 24 hodin neměl Plzeňský kraj žádný nový případ nákazy COVID-19  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.