Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Počet osob nakažených koronavirem v Plzeňském kraji stoupá, zvýšil se na 537

Po mírném víkendovém útlumu opět v pondělí ráno narostl v Plzeňském kraji počet osob s pozitivním testem na koronavirus. Podle aktuálních údajů hygieniků je 537 nemocných, což je o 19 více než v neděli. Na Domažlicku je 315 nakažených osob a zůstává i nadále jedním z nejvíce zasažených okresů v republice.  

Dobrou zprávou je, že ani o víkendu nikdo v kraji nezemřel v souvislosti s koronavirovou epidemií, Plzeňský kraj tak má nadále osm úmrtí. Testy dosud v regionu podstoupilo 6838 lidí, což je o 113 více než v neděli.

Karanténu zatím hygienici po dobu trvání nouzového stavu nařídili 773 lidem, 524 z nich už skončila. Ve Fakultní nemocnici Plzeň pečují o 20 pozitivně testovaných pacientů, z toho šest je na umělé plicní ventilaci a jejich zdravotní stav je vážný. Devět lidí tam leží s podezřením na nákazu.

Na Klatovsku stoupnul počet nakažených na 81, Tachovsko má 37 případů, Plzeň 62, jižní Plzeňsko hlásí 23 pozitivně testovaných osob, severní Plzeňsko 14 a na Rokycansku se zvýšil počet nemocných ze tří na pět.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Plzeňský kraj, okres Domažlice, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeň, okres Klatovy, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet osob nakažených koronavirem v Plzeňském kraji stoupá,  zvýšil se na 537  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.