Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Úterý 15. října 2024  |  Svátek má Tereza
Bez reklam

Sedmý člověk už zemřel v Plzeňském kraji v souvislosti s koronavirovou nákazou

Hygienici oznámili v pondělí večer úmrtí již sedmého člověka na území Plzeňského kraje v souvislosti s koronavirovou nákazou. Celkem už je v kraji 440 osob pozitivně testovaných na COVID-19. Nových případů přibylo za poslední den 14. Počet odběrů na laboratorní testování stoupl na 5370, informovala o tom Krajská hygienická stanice Plzeň na svých stránkách.

Na Domažlicku, které je nákazou nejvíce zasaženo je podle aktuálních údajů 259 nakažených. To je nárůst pět nových případů oproti včerejšku. O sedm osob více s pozitivním testem na koronavirus má ve srovnání s nedělí také Klatovsko. Tam už je 59 nemocných. Všech šest předchozích osob, které zemřely, spadalo do věkové kategorie nad 60 let. Údaje o věku posledního zemřelého zatím nejsou k dispozici.

Na 33 stoupnul počet nakažených na Tachovsku. V Plzni se počty nezměnily a zůstává tam 52 nakažených, jižní Plzeňsko má 20 případů, severní Plzeňsko 14 a tři nemocní jsou na Rokycansku. Na území kraje už se vyléčilo 27 osob, které měly negativní i druhý kontrolní odběr. Plzeňský kraj je po Praze a Olomouckém kraji třetí v počtu nakažených na počet obyvatel.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, Domažlicko, Plzeňský kraj, infekční onemocnění, okres Domažlice, Plzeň, Krajská hygienická stanice, okres Klatovy, okres Tachov, Praha, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sedmý člověk už zemřel v Plzeňském kraji v souvislosti s koronavirovou nákazou  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.