Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nárůst pacientů s pozitivním testem na COVID-19 se v Plzeňském kraji zpomalil

Hygienici v Plzeňském kraji evidují v úterý odpoledne celkem 331 osob s pozitivním testem na koronavirus. V pondělí nepřibyl do statistiky žádný nový případ. Oproti neděli je to tedy nárůst o 23 nových případů. Aktuální čísla nasvědčují tomu, že se šíření nemoci zpomaluje.

V regionu v souvislosti s nemocí COVID-19 zemřeli ve fakultní nemocnici dva starší muži z Domažlicka. Hygienici nově hlásí 19 uzdravených pacientů, kteří už absolvovali i druhé kontrolní testy. Celkem už odběry vzorků z důvodu vyšetření absolvovalo v regionu 3838 osob. Do nařízené domácí karantény šlo už 523 lidí. Celkem 384 jich už karanténu ukončilo.

V plzeňské fakultní nemocnici je podle informací mluvčí Gabriely hospitalizováno v souvislosti s onemocněním koronavirem 36 pacientů, z toho 16 pozitivních. Pět pacientů je napojených na plicní ventilaci. Dalších 14 osob je v nemocnici s podezřením na nákazu. Šest pacientů má v této chvíli test negativní.

Nejvíce zasaženým okresem je stále Domažlicko, kde je 207 potvrzených případů nákazy. Na území celého okresu žije 62 tisíc obyvatel. Plzeň město má 43 případů, Klatovsko 31, Tachovsko 20, jižní Plzeňsko 16, severní Plzeňsko 12 a na Rokycansku zůstávají i nadále pouze dva nakažení pacienti.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, pacient, Plzeňský kraj, nemoc, okres Domažlice, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nárůst pacientů s pozitivním testem na COVID-19 se v Plzeňském kraji zpomalil  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.