Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Obětí COVID-19 se stal první občan žijící v Plzeňském kraji, celkem je v kraji 205 případů

, aktualizováno 3. dubna 2020, 21:00

První případ úmrtí v souvislosti s koronavirovou pandemií už má také Plzeňský kraj. Jedná se o pacienta ve věkové kategorii nad šedesát let a zemřít měl dnes. Česká republika eviduje celkem 53 případů úmrtí osob nakažených COVID-19.

Mluvčí fakultní nemocnice Gabriela Levorová k případu úmrtí pacienta s koronavirem upřesnila, že se jednalo o sedmdesátiletého muže, který měl několik přidružených nemocí. Ve Fakultní nemocnici Plzeň byl hospitalizovaný od 20. března, na podpůrné plicní ventilaci byl připojen celkem 11 dnů. Mělo by se jednat o pacienta z Domažlicka, jenž se nakazil od příbuzného, který jako pendler dojížděl do SRN za prací.

Ve fakultní nemocnici je podle informací mluvčí Levorové15 pacientů s koronavirovou nákazou, z toho šest na ventilátoru a ve vážném stavu. Další jeden ventilovaný pacient je z nákazy podezřelý. "Průběhy onemocnění pozitivních neventilovaných pacientů jsou lehké, střední až těžce vážné. Dalších hospitalizovaných pacientů s podezřením nákazy na COVID-19 je 19," dodala Gabriela Levorová.

Aktuálně je v pátek večer v Plzeňském kraji 205 osob s pozitivním testem na koronavirus. Testem už prošlo 3121 osob. Region má 30,04 osob s pozitivní nákazou COVID-19 na 100 tisíc obyvatel. Největší množství nemocných je na Domažlicku, kde hygienici evidují 114 nakažených, oproti údajům z rána je to o 39 více. Plzeň město má 37 případů, nárůst je dět a 14 je na Tachovsku. Klatovsko hlásí 15 případů, jižní Plzeňsko 13, severní Plzeňsko 10 a Rokycansko dva.

Potvrzených případů COVID-19 už je v zemi více než čtyři tisíce, během dneška zatím přibylo 233 případů na 4091. Denní nárůst nových případů zpomalil už ve středu, ale tehdy zároveň klesl i počet provedených testů. V nemocnicích bylo podle údajů za čtvrtek 359 pacientů nakažených koronavirem. Z nich u 77 mělo onemocnění těžký průběh. Více než čtvrtina lidí nakažených koronavirem, kteří byli v nemocnici, se už uzdravila, nebo byla propuštěna do domácí karantény.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, úmrtí, Plzeňský kraj, pacient, nemocnice, Česko, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Domažlice, Německo, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obětí COVID-19 se stal první občan žijící v Plzeňském kraji, celkem je v kraji 205 případů  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.