Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Zásilka respirátorů z Číny dorazila i do Plzně, počet osob nakažených v regionů nestoupl

Konečně i Plzeňský kraj už obdržel z čínské dodávky pro ministerstvo vnitra celkem 24 400 respirátorů FFP2, které se budou ještě během soboty rozvážet na jednotlivá distribuční místa. Informovala o tom mluvčí kraje Alena Marešová.

„V neděli pak si budou respirátory vyzvedávat zdravotnická zařízení a ambulantní lékaři, kteří obdrží zprávu o možnosti vyzvednutí od odboru zdravotnictví krajského úřadu,“ uvedla Alena Marešová.

V Plzeňském kraji se oproti údajům z pátku nezvýšil počet pozitivně testovaných osob na koronavirus. Podle údajů Krajské hygienické stanice má být v regionu 18 nakažených COVID-19, což bylo stejné číslo jako v pátek večer. Oficiální web ministerstva zdravotnictví, který přebírá údaje od krajských hygienických zpráv, uvádí aktuálně v sobotu dopoledne, že je v Plzeňském kraji jen 17 nakažených.

Celkem krajská hygienická stanice provedla už 923 odběrů a v nařízené karanténě je 342 osob. Naopak karanténa už skončila u 187 osob v kraji. V nemocnici jsou hospitalizovaní jen dva pacienti. Všichni nakažení si virus dovezli ze svých zahraničních cest. Mezi nakaženými jsou i pendleři jezdící za prací do SRN.

Ohodnoť článek

Foto KÚPK

Štítky koronavirus, omezení, Plzeň, krajský úřad, Plzeňský kraj, roušky, respirátory, respirátor, Čína, Krajská hygienická stanice, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zásilka respirátorů z Číny dorazila i do Plzně, počet osob nakažených v regionů nestoupl  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.