Počasí dnes11 °C, zítra12 °C
Pátek 11. října 2024  |  Svátek má Andrej
Bez reklam

Počet osob nakažených koronavirem v Plzeňském kraji stoupl z 11 na 14

Na 14 stoupl počet pacientů pozitivně testovaných na koronavirus v Plzeňském kraji. Informuje o tom ve středu ráno shodně krajská hygienická stanice i ministerstvo zdravotnictví. V minulých dvou dnech byl počet nakažených o tři případy nižší.

Celkem už bylo v PLzeňském kraji vyšetřeno 530 osob. Vedle 14 pozitivních případů nařídili hygienici 240 lidem karanténu. Ta byla naopak ukončena u 143 osob. V porovnání s ostatními regiony co do počtu nakažených osob COVID-19 se drží Plzeňský kraj na 10 místě ze 14 regionů.

Méně pozitivně testovaných mají v krajích Královéhradecký, Pardubický, Vysočina a Liberecký. Naopak nejvyšší počet nemocných je v Praze, Středočeském a Olomouckém kraji.

V Plzeňském kraji během úterý vybudovali hasiči v objektech čtyř krajských nemocnic čtyři stacionární odběrová místa, která lze do 24 hodin podle potřeby okamžitě zprovoznit. Až doposud zajišťují odběry vzorků u osob s podezřením na koronavirus posádky tří sanitek. Další čtvrtá sanitka je v záloze.     

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky koronavirus, počet nakažených, Plzeňský, statistika, Plzeňský kraj, COVID-19, Krajská hygienická stanice, Praha, Královéhradecký kraj, Pardubický kraj, Kraj Vysočina, Liberecký kraj, Středočeský kraj, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Počet osob nakažených koronavirem v Plzeňském kraji stoupl z 11 na 14  |  Koronavirus  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.