Počasí dnes15 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Airsoft – o čem je tento vzrušující sport? Seznamte se s nejdůležitějšími informacemi

PR článek

Obliba airsoftu každým rokem roste a tento sport si stále získává nové a nové oddané hráče. Jsou mezi nimi ženy i muži, teenageři a jejich rodiče a možná i prarodiče a také zástupci mnoha profesí. Airsoft je tak rozmanitá a zajímavá zábava, že si každý najde to něco pro sebe. Je to způsob pohybové aktivity, který můžeme přizpůsobit svým schopnostem. Vyžaduje totiž od nás strategické myšlení, takže trénujeme nejen svaly, ale i mysl. Airsoft nám poskytuje mnoho pozitivních emocí a dojmů a díky tomu, že se jedná o týmový sport, získáváme i cenný kontakt s ostatními lidmi. Především je to také opravdová perlička pro všechny milovníky vojenství, historie a střelných zbraní.

Střílečky a realistické repliky zbraní

Airsoft je střelecký sport a jeho hlavní výbavou jsou repliky střelných zbraní. Je velmi důležité, aby co nejpřesněji odrážely vzhled originálních střelných modelů, na kterých jsou vzorovány, proto se repliky vyrábí v měřítku 1:1 a často se používají velmi podobné nebo dokonce stejné materiály. Čím je replika kvalitnější a realističtější, tím je dražší, ale důležitý není jen její vzhled. S airsoftovou zbraní se můžete účastnit stříleček, takže její provoz je také velmi důležitý. Můžeme si vybrat plynové, elektrické nebo manuální modely zbraní. Každý z nich má trochu jiný způsob fungování, který také může být i svým způsobem realistický. Plynové a elektrické airsoftové zbraně často napodobují zpětný ráz závěru, ke kterému dochází u střelných modelů, a manuální zbraně je nutné před každým výstřelem znovu nabít, což je typické pro brokovnice, revolvery a některé airsoft pistole.

Nejdůležitější pravidla hry 

Největší výhodou replik airsoftových zbraní je nejen to, že vypadají realisticky, ale lze z nich také střílet. Nejzajímavější možností je sestavit airsoftový tým, se kterým porazíme soupeřící týmy. Bojištěm jsou často lesy nebo mýtiny, stejně jako opuštěné továrny nebo sklady. Můžeme si vybrat hry MilSim, které jsou velmi podobné skutečným vojenským misím. Často trvají až 2 dny a účastní se jich závodníci z celého země, ale i ze světa. Nejoblíbenější jsou střílečky trvající několik hodin v lese a jejich scénáře jsou méně komplikované. Naším úkolem může být zachránit rukojmí nebo převzít nějakou oblast – z rukou nepřátelského týmu. Obvykle během nich hodně běháte, protože oblast hry může být rozsáhlá. Při CQB hrách, tedy organizovaných v uzavřených místnostech, nachodíme méně kilometrů, ale fyzicky nejnáročnější je speedsoft. Jde o krátké, ale velmi intenzivní přestřelky, při kterých musíte často překonávat překážky, skákat, plazit se a rychle běhat.

Co ještě potřebujete vědět o airsoftu?

Airsoftové repliky zbraní vypadají tak realisticky, že je často těžko odlišíte od skutečných modelů, ale jsou zcela legální a bezpečné. Nepotřebujete k nim žádná povolení a každý z nás si takovou zbraň může kdykoliv zakoupit, např. v internetovém obchodě jako je Gunfire.com. S airsoftovou zbraní si můžeme zastřílet nejen při různých hrách, ale také na střelnici, na vlastní zahradě nebo i doma. Nezapomeňte o ochraně očí, a to je v podstatě jediné bezpečnostní opatření, které musíme při používání airsoftové zbraně dodržovat.

Ohodnoť článek

Štítky sport, zbraň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Airsoft – o čem je tento vzrušující sport? Seznamte se s nejdůležitějšími informacemi  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.