Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Pátek 10. května 2024  |  Svátek má Blažena
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Na dovolené v Egyptě je dobré si dávat pozor. Na co přesně?

PR článek

Každá země má své kouzlo, svá specifika a především společenskou etiketu, kterou je nutné respektovat. Zejména potom Egypt. Je to země plná koření, chutí, barev a vůní, ale i možných nástrah pro ženy. Na jaké situace se připravit a při čem se mít na pozoru?

Chystáte-li se na dovolenou do Egypta s kamarádkou bez svých milých mužských protějšků, mohly byste se dostat do menší šlamastiky. Tato pravidla platí pro všechna pohlaví, nicméně i na půdě naší domoviny jsou osamocené ženy lehčím terčem ve spoustě situací…

Nákupy na každém rohu

Kamarádka vás skoro vždy podpoří v tom, abyste si udělala radost. A věřte, že na egyptských trzích budou peníze z peněženky létat skoro samy. Dávejte si však pozor na prodejce, kteří vás budou například lákat někam dovnitřči vám třeba ukazovat padělky světových značek. Kromě toho skutečným symbolem této země budou spíše barevné šátky, zajímavé doplňky nebo koření, čaje a káva. Tak si udělejte radost spíše tím a blyštivé a luxusně vypadající zboží nechte ležet tam, kde jste ho viděly.

Respektujte kulturu a pravidla

Stejně jako ostatní islámské země i Egypt má svá přísná pravidla, která musíte dodržovat. Konec konců jistě nechcete místní urazit a zadělat si tak na nedorozumění. Kultura totiž sahá do doby starší než šest tisíc let a obyvatelé si na ní velmi zakládají. Co to pro vás vlastně znamená v reálných situacích?

Do mešit a kostelů si vezměte dlouhé rukávy a choďte spíše zahalené. Pokud rády fotíte, zbystřete. V Egyptě je focení například vojenských objektů, nádraží a dokonce i letišť zakázané. Ani památky si nemůžete cvaknout jen tak a je nutné za to uhradit menší poplatek. Důležité je také zanechat dýško, neboli bakšiš, a to za téměř jakoukoliv službu. Pokud byste přece jen jely na dovolenou se svým milým, pozor na polibky a držení se za ruce na veřejnosti.

Zapomeňte také na výstřednosti, které byste si v jiných zemích dovolit mohly. Pití alkoholu na veřejnosti a bujaré vystupování nezůstane bez povšimnutí a dostane se vám spousty nevrlých a odsuzujících pohledů. Egypt je totiž poměrně konzervativní. V rozporu s tím pak je však chování mužů, kteří vás mohou svádět, tvrdit vám pohádky o lásce na první pohled a zmiňovat svatbu. Nemějte hlavu v oblacích a myslete na pozici žen v muslimské kultuře.

TIP: Při cestě do Egypta nezapomínejte na cestovní pojištění, které je velmi důležité zařídit již před cestou.

Zní to skoro jako odstrašující článek?

Nebojte… takto pohromadě se informace můžou zdát trochu děsivé. Jde však jen o jinou kulturu, než na jakou jsme v Česku zvyklí, a proto nám může připadat podivná až alarmující. To je ale nakonec na cestování to krásné.Objevíte, jak funguje svět jinde a třeba vám to i pomůže si uvědomit, že „všude dobře, ale doma nejlíp.“

Ohodnoť článek

Štítky Egypt, kultura, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na dovolené v Egyptě je dobré si dávat pozor. Na co přesně?  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.