Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

V plzeňských školách se víc než zdvojnásobil počet pozitivních záchytů covidu-19

V plzeňských základních školách se dnes proti minulému pondělku více než zdvojnásobil počet pozitivních antigenních testů na onemocnění covid-19, a to jak u žáků, tak u zaměstnanců. Ve městě ale stále není zavřená žádná škola a samotná školská zařízení i magistrát dělají vše pro udržení prvních stupňů v prezenční formě výuky. Město zřizuje 26 základní škol, v nichž je téměř 15 000 žáků a 2000 zaměstnanců. 

Hygienici aktuálně uvádějí 12198 nakažených, kteří v Plzeňském kraji reálně žijí. Nejvíce jich je momentálně v Plzni (4564), Klatovsko (1860), následuje jižní Plzeňsko (1713), severní Plzeňsko (1571), Rokycansko (910), Domažlicko (872) a Tachovsko (708). V kraji zemřelo od začátku pandemie v souvislosti s covidem 1757 osob. 

Antigenními testy dnes prošlo 9040 žáků, z nichž bylo 251 potenciálně pozitivních. O týden dříve bylo testovaných 11 824 žáků, z toho bylo 104 pozitivních záchytů, o týden dříve to bylo z 12 523 žáků 34 záchytů. Mezi 757 testovanými zaměstnanci škol dnes testy odhalily deset eventuálně pozitivních, minulé pondělí jich byl stejný počet, ale ze 1212 testovaných. O týden dříve testy u 934 pracovníků neodhalily žádného pozitivního.

Dnes bylo otestováno méně žáků i zaměstnanců, protože část z nich už je nemocná. Všechno to dnes byly antigenní testy a žáci i zaměstnanci ještě půjdou na konfirmační PCR testy," dodala mluvčí radnice Adriana Jarošová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský kraj, testování, školy, děti, rychlý antigenní test, Plzeň, okres Klatovy, okres Rokycany, okres Domažlice, okres Tachov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V plzeňských školách se víc než zdvojnásobil počet pozitivních záchytů covidu-19  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.