Počasí dnes12 °C, zítra15 °C
Pondělí 30. září 2024  |  Svátek má Jeroným
Bez reklam

Nemocnice Plzeňského kraje zaznamenaly navýšení počtu pacientů s covidem

V nemocnicích Plzeňského kraje se opět navýšil počet pacientů, kteří se léčí z onemocnění covid-19. Na lůžkách akutní péče je aktuálně hospitalizováno přes 140 covid+ pacientů, z toho 15 na lůžkách intenzivní péče. Počet nemocných zdravotníků stagnuje. Je jich kolem 40.

Krajské nemocnice od tohoto týdne zintenzivnily vyšetřování antigenními testy. "Zatímco v lednu bylo vypsáno zpravidla 1160 termínů týdně a vyšetřovalo se v režimu pondělí až pátek, tak v tomto týdnu jsme dali k dispozici 2240 termínů a nově včetně neděle. Zaplněno je téměř 90 procent. Největší zájem je o pondělí a neděli, kde se vypsané termíny zaplnily během pár hodin," říká mluvčí nemocnice Jiří Kokoška. Pozitivita antigenních testů se pohybuje od tří do devíti procent. 

Kvůli nedostatku vakcín se v uplynulých dnech pozastavilo očkování. Jakmile nemocnice obdrží další vakcíny Pfizer, použijí je k očkování zdravotníků druhou dávkou. Jiné vakcíny budou použity k dalšímu očkování veřejnosti nad 80 let. 

V Plzeňské fakultní nemocnici je hospitalizováno 162 covid pacientů. Tři z nich jsou napojeni na přístroj podporující mimotělní oběh, 21 je na plicní ventilaci a 41 na lůžkách covid intenzivní péče. Na standard ních lůžkách leží 110 pacientů. 

V Plzeňském kraji přibylo za úterý podle informací ministerstva zdravotnictví 644 nových případů s pozitivním testem na covid. O den dříve jich bylo 511. Celkem je v PLzeňském kraji 5640 neuzavřených případů nákazy, za celou dobu od vypuknutí epidemie se uzdravilo 45 856 osob. S covidem zemřelo 623 obyvatel. V Plzni je 1638 nemocných, Klatovsko má 765 přípdů, severní Plzeňsko 720, Tachovsko 704, Domažlicko 692, jižní Plzeňsko 565 a Rokycansko 556. 

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, nemocnice, lůžková kapacita, Plzeňský kraj, pacient, Pfizer, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice Plzeňského kraje zaznamenaly navýšení počtu pacientů s covidem  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.