Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

FN Plzeň posiluje svoji infolinku, odpovídat se bude nejen na dotazy o nemoci covid

Z důvodu častých dotazů široké veřejnosti rozšíří FN Plzeň od úterý 3.listopadu 2020 infolinku pro poskytování informací o provozních opatření v rámci fakultní nemocnice. Volající se na lince odpovědi na nejčastější dotazy spojené s onemocněním COVID-19.

„Své dotazy mohou zájemci volat na telefonní číslo 377 402 179 nebo psát na dvě mailové adresy. Provoz infolinky FN Plzeň bude zajištěn každodenně od pondělí do neděle v časech 8:00-20:00 hodin,“ informovala mluvčí fakultní nemocnice Gabriela Levorová.  

Adresa infolinka@fnplzen.cz je určena zejména pro dotazy veřejnosti, spojené s vyšetřením na COVID-19, veškeré informace týkající se provozních opatření v rámci FN Plzeň a odpovědi na nejčastější dotazy týkající se COVID-19.

Druhá adresa infocovid@fnplzen.cz pak slouží pro hromadné objednávky samoplátců požadujících skupinové odběry pěti osob a více, včetně firemních odběrů, realizované mimo stávající odběrový systém FN Plzeň. Maximální denní provozní kapacita je 25 klientů skupinových (firemních) odběrů.

„Přestože je nemocnice v tomto období velmi vytížená, nesmíme zapomínat, že kromě covidových pacientů máme i nemocné s jinými chorobami. Lidé by neměli zapomínat na péči o své zdraví a v případě zdravotních potíží se obrátit na svého praktického lékaře či odborníka FN Plzeň,“ informoval ředitel FN Plzeň Václav Šimánek.

Veřejnost se podle jeho slov často neorientuje ve stávajících omezeních a mívá velké množství dotazů týkajících se provozu nemocnice. „I z tohoto důvodu jsme se rozhodli zřídit infolinku, na kterou budou moci lidé volat nebo psát své dotazy. Tam získají odpovědi na otázky, které je mohou trápit. Věřím, že tento způsob komunikace bude přínosný a pomůže veřejnosti se lépe orientovat v současně nastavených pravidlech,“ vysvětlil ředitel FN Plzeň.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky FN Plzeň, infolinka, dotazy o covid, Fakultní nemocnice Plzeň, COVID-19, nemoc, nemocnice, Václav Šimánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FN Plzeň posiluje svoji infolinku, odpovídat se bude nejen na dotazy o nemoci covid  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.