Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Více dopravních nehod i rvaček v ulicích, záchranáři se přes léto nezastaví

Za posledních několik dní řešili záchranáři daleko více vážných nehod a násilných trestných činů. Naopak překvapivě málo bylo zatím výjezdů ke kolapsu osob z horka. Výrazně stoupá i počet plavců, kteří ve vodě přecení své síly.

Zhruba o dvacet procent vzrostl počet výjezdů krajských záchranářů. Podle jejich slov se letos nejedná tak o nevolnosti z horka, jako spíše o dopravní nehody. Na těch se podepsaly také vydatně deště, kdy motoristé nezvládli jízdu po mokrém povrchu.

„Počet nehod bohužel ale neklesl ani při zlepšeném počasí,“ konstatuje Vítězslav Sladký z krajské záchranky. Jako příklad uvádí nehodu z Rokycanska.

„Nejzávažnější se stala u Přívětic na Rokycansku, kde se na silnici ve směru od Bezděkova střetl nákladní a osobní automobil. Na místo vyjely všechny záchranné složky a vzlétl i vrtulník LZS, silnice přes Přívětice. Bohužel, přes veškerou snahu zasahujících má tato nehoda tragické následky,“ říká Sladký.

Co podle jeho slov zdravotníky více znepokojuje nárůst násilí mezi lidmi. Nejedná se přitom jen o potyčky v západočeské metropoli, výjezdy jsou čím dál častější na území celého kraje.

„Jako problematické se dlouhodobě jeví nejrůznější ubytovny s množstvím cizinců, kde policie záchranáři zasahují i několikrát denně. K nejzávažnějšímu napadení došlo v pátek v podvečer v Kožlanech. Čtyřiadvacetiletý muž zde naprosto brutálně napadl pravděpodobně železnou tyčí svého sedmačtyřicetiletého soka, jemuž způsobil devastující poranění hlavy. Ten byl leteckou záchrannou službou transportován v kritickém stavu do Fakultní nemocnice v Plzni, kde po třech dnech intenzivní péče nakonec skonal,“ shrnul záchranář.

Z pokusu o vraždu je vražda, muž napadený na chatě v Kožlanech zemřel v nemocnici

Brutální napadení z pátku minulého týdne nepřežil sedmačtyřicetiletý muž. Zemřel v plzeňské nemocnici na následky velmi těžkého poranění hlavy, které mu při potyčce na chatě v Kožlanech způsobil čtyřiadvacetiletý muž. Původní obvinění z pokusu o...

„Protože výrazně stoupá i počet tonutí, úrazů a sebevražedných pokusů, krajští zdravotničtí záchranáři opakovaně vyzývají veřejnost, aby se chovala zodpovědně a nehazardovala se svými životy,“ říká závěrem Vítězslav Sladký.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky záchranáři, sanitka, zdravotník, napadení, nehody, násilí, Plzeň, Plzeňský kraj, havárie, okres Rokycany, Přívětice, Fakultní nemocnice Plzeň, Bezděkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Více dopravních nehod i rvaček v ulicích, záchranáři se přes léto nezastaví  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.