Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Nákazou covid-19 onemocnělo v Nemocnici Horažďovice už 40 osob

, aktualizováno 9. srpna 2020, 18:01

Vzhledem ke zhoršené epidemiologické situaci zavedla Nemocnice Horažďovice od 7. 8. 2020 zákaz návštěv hospitalizovaných pacientů. Zákaz platí do odvolání. Nemocnice Horažďovice se zařadila mezi zdravotnická či sociální zařízení, kde se u několika osob zjistilo onemocnění covid-19. Aktuálně počet nemocných stoupl z pátečních 20 na současných 40.

V krajem zřizované nemocnici následné péče v Horažďovicích na Klatovsku je už 40 lidí nakažených koronavirem. Mezi nakaženými jsou zaměstnanci i pacienti. Téměř všichni mají zatím bezpříznakový průběh, řekl dnes novinářům krajský epidemiolog Petr Pazdiora

"Ze 140 testovaných pacientů se nákaza potvrdila u 30 osob a ze 150 testovaných zaměstnanců nemocnice jich je 10 pozitivních," řekl Pazdiora. Krajská hygienická stanice nechala otestovat 290 lidí, podle krajského epidemiologa zbývá otestovat pouze minimum lidí.

Nakažení mají bezpříznakový průběh, tedy bez zdravotních komplikací souvisejících s nemocí. Pouze jeden pacient trpí únavností a zvýšenou teplotou, uvedl Pazdiora. Podle něj zatím nelze říct, jak se nákaza koronaviru do nemocnice dostala.

„Částečně dobrou zprávou je, že jsou všichni zatím bezpříznakoví, tedy že nemají žádné zdravotní komplikace související s nákazou. Samozřejmě děláme vše pro to, aby se nákaza více nešířila jak uvnitř, tak i vně nemocnice," uvedl v neděli mluvčí krajských nemocnic Jiří Kokoška.

Vedení zavedlo všechna opatření doporučená krajskou hygienou. „Samozřejmě došlo k uzavření areálu včetně zákazu návštěv, došlo k izolaci pacientů, je omezen příjem a propouštění pacientů, zavedla se personální opatření ve smyslu, že nakažení zaměstnanci jsou v domácí karanténě a k pacientům mají přístup jen negativně testovaní zdravotníci a ti pracují v oddělených týmech. Personál dále používá vyšší stupeň ochrany než dosud, to znamená respirátory, ochranné brýle či štíty, jednorázové rukavice a provádí se daleko intenzivněji dezinfekce všech prostor nemocnice," doplňuje mluvčí.

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto NPK

Štítky COVID-19, koronavirus, počet nakažených, Plzeňský, Nemocnice Horažďovice, nemocnice, pacient, Horažďovice, Petr Pazdiora, Nemocnice následné péče LDN Horažďovice, s.r.o., Krajská hygienická stanice, okres Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nákazou covid-19 onemocnělo v Nemocnici Horažďovice už 40 osob  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.