Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Dalších deset nových případů nakažených koronavirem, nejvíce jich přibylo v Plzni

Skokově se zvýšil oproti údajům ze včerejška počet pozitivně testovaných pacientů na onemocnění covid-19 v Plzeňském kraji. Podle dnešních informací hygieniků je jich o deset více. Momentálně se z nemoci léčí v regionu celkem 25 pacientů. Od začátku epidemie bylo v kraji 701 zaznamenaných případů onemocnění.

Největší nárůst počtu nemocných zaznamenali hygienici v samotné Plzni, kde je aktuálně 14 nemocných, což je o sedm více než ve čtvrtek. Klatovsko má pět pacientů, severní Plzeňsko tři, na Tachovsku a jižním Plzeňsku zůstává po jednom pacientovi. Naopak na Domažlicku, které bylo s 356 případy jedním z nejvíce zasažených okresů v republice, nepřibyl žádný pacient. Momentálně tam není nikdo nemocný, stejně jako na Rokycansku.

Hygienici provedli v kraji celkem 12 805 testů. Celkem hygienici vystavili 3044 karantén a v 3005 případech ji ukončili. Druhé negativní kontrolní odběry mělo dosud 660 osob. První pozitivní test odhalili hygienici už 11.března. V souvislosti s onemocněním v regionu zemřelo 16 starších pacientů. Většina z nich zemřela v plzeňské fakultní nemocnici.

Od začátku šíření viru bylo v České republice zaznamenáno podle ministerstva 14 800 případů nákazy. Aktivních případů 5107. Zemřelých s prokázaným koronavirem je 365. Aktuálně je hospitalizováno s chorobou 141 osob na území celé republiky.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky COVID-19, koronavirus, statistika, počet nakažených, Plzeňský, nemoc, pacient, Plzeň, Plzeňský kraj, okres Tachov, okres Klatovy, okres Domažlice, Fakultní nemocnice Plzeň, okres Rokycany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dalších deset nových případů nakažených koronavirem, nejvíce jich přibylo v Plzni  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.