Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Nemocnice propouští všechny táborníky z Machova mlýna, kteří měli zažívací potíže

Ještě v průběhu dnešního dne propustí plzeňská fakultní nemocnice všech 30 dětí i dospělých, které tam transportovali ve čtvrtek v podvečer záchranáři společně s hasiči. Účastníci tábora Machův Mlýn u Chříče na severním Plzeňsku trpěli prudkými zažívacími problémy, průjmem a zvracením. Na vině byla konzumace špatného jídla.  

Podle informací mluvčí nemocnice Gabriely Levorové zůstávají v nemocnici stále ještě čtyři děti a dospělý. I tyto zbývající pacienty by měla nemocnice dnes posupně propustit. Nikdo z hospitalizovaných táborníků nebyl ohrožen na životě. Přesto už se případem zabývá i policie pro podezření z ublížení na zdraví z nedbalosti.

Účastníci tábora měli ve čtvrtek rychlý nástup obtíží, ty ale zároveň rychle odezněly. Záchranáři ošetřili na místě 50 dětí. „Šestadvacet z nich odvezli transportním autobusem do pražských nemocnic. Další 24 dětí přijaly nemocnice v Plzni. Spolu s dětmi bylo ošetřeno pět dospělých, a i ti byli transportováni do nemocnic v Plzni,“ uvedla k případu mluvčí záchranné služby Mária Svobodová.     

Hygienici ve čtvrtek i dnes na místě odebírali vzorky. Původ obtíží může být z vody, z jídla, ale také například přenosem od nakaženého člověka, řekl Michal Bartoš, krajský šéf hygieniků. Vše se teprve zjišťuje, výsledky testů odebraných vzorků a stěrů od lidí budou během několika dní. "Zatím je předčasné vyvozovat nějaké závěry," řekl.

V rekreačním zařízení bylo kolem 140 dětí, které měly odjíždět v neděli. Obtíže postihly jen část táborníků. Zbývající děti, které neměly potíže, si už odvezli rodiče. „Neumíme si to nijak vysvětlit. Vaříme z čerstvých potravin, dodržujeme všechny předpisy. Jídlo jsme jedli i my i moje malá dcera a nic nám není," řekla Beata Nováková z vedení ubytovacího zařízení.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto facebook / Machův mlýn

Štítky tábor, děti, zdravotní problémy, nemocnice, zažívací potíže, hygienici, jídlo, Fakultní nemocnice Plzeň, Plzeňský kraj, Chříč, Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nemocnice propouští všechny táborníky z Machova mlýna, kteří měli zažívací potíže  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.