Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

Rokycanská nemocnice otevře nové lůžkové oddělení následné péče a shání personál

Nové lůžkové oddělení následné péče zprovozní od září Rokycanská nemocnice. Bude v nejvyšším patře lůžkového traktu v prostorách zrekonstruovaných už v roce 2018. Teď nemocnice shání sestry a sanitáře do nového týmu, aby mohla v září otevřít 20 prvních lůžek.

„Do týmu sháníme ještě jednu nebo dvě praktické nebo všeobecné sestry a dva či tři sanitáře,“ říká ředitel nemocnice Jaroslav Šíma s tím, že kromě odpovídajícího finančního ohodnocení nabízí nemocnice sestrám i náborový příspěvek a zdravotníkům žijícím mimo Rokycany pomoc s hledáním bydlení a případně i ubytování v nově rekonstruovaných bytech u areálu nemocnice.

„Mezi zaměstnanecké benefity pak patří dovolená nad rámec zákona, dotované stravování, příspěvek na penzijní pojištění a hrazené mobilní a datové služby i pro rodinné příslušníky,“ doplňuje ředitel.

Oddělení bude poskytovat lůžkovou léčebnou ošetřovatelskou a rehabilitační péči buď dlouhodobě nemocným pacientům, nebo pacientům, jejichž stav už nevyžaduje přímo pobyt na lůžku akutní péče, ale zároveň pro ně ještě není vhodná domácí péče. „Jedná se například o chronicky nemocné nebo starší pacienty, kteří potřebují pravidelný lékařský dohled a ošetřovatelskou péči nebo o pacienty po úrazech či operacích, kteří po pobytu na chirurgickém oddělení ještě potřebují rekonvalescenci a rehabilitaci přímo v nemocnici,“ doplňuje Jaroslav Šíma.

Oddělení bude léčit pacienty široké škály diagnóz různých odborností včetně interních, chirurgických, ortopedických, neurologických ale též onkologických či psychiatrických. Budou přijímáni jak z akutních lůžek Rokycanské nemocnice, tak i z jiných zdravotnických nebo i sociálních pobytových zařízení, případně i z domácí péče.

Kapacita oddělení je 30 lůžek. Od září z nich bude v provozu 20, v drtivé většině na třílůžkových pokojích. Ty jsou již připravené včetně nových elektricky polohovatelných lůžek a nočních stolků.

Oddělení následné péče chtěla nemocnice provozovat už od počátku milénia. Lůžek následné péče je totiž v rokycanském okrese dlouhodobě nedostatek a poptávka po nich naopak stále roste. Svolení provozovat tato lůžka však nemocnice získala až v roce 2017, kdy však byl na českém trhu práce kritický nedostatek zdravotnického personálu. Nemocnici se ale postupně daří zdravotníky nabírat. V současné chvíli zaměstnává přes 40 lékařů, 120 sester a 50 dalších nelékařských zdravotníků.  

Ohodnoť článek

Foto NPK

Štítky Rokycanská nemocnice, sestry, personál, oddělení následné péče, nemocnice, Rokycanská nemocnice, a.s., pacient, zdravotnický pracovník, Jaroslav Šíma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rokycanská nemocnice otevře nové lůžkové oddělení následné péče a shání personál  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.