Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Za zvládnutí koronavirové krize vyplatila FN Plzeň svým zaměstnancům odměny ve výši 40 milionů

Fakultní nemocnice Plzeň vyplatila svým zaměstnancům v souvislosti s jejich nasazením při zvládání koronavirové pandemie odměny za více než 40 milionů korun. Přibližně tisíc z více než 4800 zaměstnanců nemocnice dostává odměny celkem ve třech měsíčních platech. Nemocnice se 1739 lůžky a zhruba sedmimiliardovým rozpočtem je největší zdravotnické zařízení jihozápadních Čech.

Plzeňská fakultní nemocnice soustřeďovala v kraji pacienty pozitivně testované na koronavirus. Vyčlenila specializovaná pracoviště, která pečovala o pacienty na standardních lůžkách i na jednotce intenzivní péče, k dispozici bylo také pracoviště pro pacienty, u nichž bylo při přijímání podezření na nákazu koronavirem a čekali na vyhodnocení testů.

V Plzeňském kraji byla dosud podle údajů hygieniků nákaza zjištěna u 660 lidí, 16 lidí s pozitivním testem na koronavirus zemřelo, většina právě ve fakultní nemocnici.

Fakultní nemocnice podle ředitele Václava Šimánka při odměňování zaměstnanců vytvořila spravedlivý systém, který nenaruší vnitřní integritu odměňování zdravotníků. Je v něm zohledněno spektrum a náročnost poskytované péče i to, zda zdravotníci pracovali v přednemocniční péči, u standardního lůžka, na infekčních stanicích či na ventilovaných jednotkách intenzivní péče. "Klíč k stanovení výše odměn byl sestaven z kumulace počtu směn, daného pracoviště či jiného provozu, jehož činnost také souvisí s péčí o pacienty v rámci péče covid-19, jako je například laboratoř, pracoviště CT a podobně," řekl Václav Šimánek.

Podle zdravotnických odborů náleží odměny za dobu epidemie covidu-19 všem zdravotníkům, ne pouze těm, kteří se starali přímo o nakažené novým typem koronaviru. Měly by být podle nich odstupňované podle míry jejich ohrožení. Zástupci Odborového svazu zdravotnictví a sociální péče ČR to dnes uvedli na tiskové konferenci.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto

Štítky fakultní nemocnice, koronavirus, omezení, Plzeň, JIP, uzavřené oddělení, odměny, zaměstnanci, Fakultní nemocnice Plzeň, nemocnice, koronavirová krize, COVID-19, Česko, pacient, Václav Šimánek, pandemie covidu-19, Plzeňský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Za zvládnutí koronavirové krize vyplatila FN Plzeň svým zaměstnancům odměny ve výši 40 milionů  |  Zdraví  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.